10 работи што ќе се променат во вашиот живот кога ќе станете свесни

Слични

Запознајте ја културата: Најбизарните и најсмешните закони во светот

Запознајте ја културата: Најбизарните и најсмешните закони во светот. Запознајте...

Прв лет во историјата: ХЕЛИКОПТЕР слета на Црвената планета

Прв лет во историјата: ХЕЛИКОПТЕР слета на Црвената планета. Хеликоптер...

Зошто е потребно редовно да ги перете пижамите?

Зошто е потребно редовно да ги перете пижамите? Веројатно повеќето...

Нови правила за патување со милениче со авион

Нови правила за патување со милениче со авион. Транспорт на...

Мажите цветаат покрај жените кои ги имаат овие 3 особини

Мажите цветаат покрај жените кои ги имаат овие 3...

Сподели

Кога ќе се разбудиш…

Вашиот круг на пријатели ќе се намали. Ќе започнете да забележувате дека вообичаените разговори со пријатели и познаници повеќе не ве интересираат. Се чини дека сè е како што беше, но стана помалку интересно. Ова е затоа што веќе не можете да имате разговори за тоа како сè е осудено на пропаст и колку е лошо , како работата не ве исполнува, а бизнисот не оди добро, како сопругот е ужасен или сопругата е виновна за сè. Престанете да се вклучите во игри затоа што, според сите правила, потребни се најмалку две. И затоа ќе станете многу непријатни со вашите пријатели, затоа што ја расипувате целата игра и само повторувате дека кралот е гол.

Кога ќе ви стане тешко да работите работа што не ја сакате и да направите нешто што нема смисла. Така, ќе одлучите да се посветите што е можно повеќе на вашата моментална работа или радикално ќе ја промените. Ако некоја потреба, страв, навика или автоматизам ве задржат на вашата стара работа, тоа веднаш ќе излезе на виделина и ќе мора да направите нешто.

Врската ќе почне да се распаѓа на споеви бидејќи повеќето врски не се солиден сојуз на еднакви, туку заплетканост на меѓузависности и компензации. Кога ќе почувствува дека ве губи, неговиот партнер ќе стори сé за да ве врати, но вие на сите приговори ќе реагирате со зачуденост и недоразбирање, како вонземјанинот да ви се обраќа на марсовски јазик.

Се чувствувате осамено затоа што сите непотребни и лажни врски се прекинати, изградени врз неспособност, празнина, конзумеризам и егоизам. И овој нов, кој знае како се создаде празнината, ќе ве исплаши на почетокот, како провалица, но постепено ќе започне да се исполнува со она што е вистинито и живо во вас.

Вие нема да можете да се измамите себеси или другите. Речиси физички, како Пинокио ​​чиј нос расте, ќе ја почувствувате секоја невистина – со зборови, мисли и дела. Ќе ви биде одвратно и секој пат кога ќе кажете нешто што навистина не го мислите, ќе почувствувате дека вашата душа едноставно е растргната од канџи. И не, тоа нема да запре.

Одеднаш ќе откриете дека луѓето околу вас страдаат многу. И тие не страдаат поради тежок живот – напротив, сè е во ред со нивните животи. Тие страдаат од илузија дека нешто не е во ред со нивните животи. И, ако порано бевте премногу зафатени со сопственото страдање, сега ќе започнете да ги преживувате страдањата на луѓето околу вас, бидејќи вашето веќе нема да постои. И тогаш ви останува само едно – да им помогнете на сите, во секое време и на сите можни начини – затоа што во спротивно нема да можете.

Се срамите од многу ваши зборови и дела, затоа што ќе се соочите со вистината и ќе признаете дека изворот на сите ваши проблеми не е некој надвор – туку вие самите. Штом го разберете тоа, срамот ќе исчезне и ќе биде заменет со внатрешен мир.

Зборувате помалку, бидејќи повеќе нема да имате потреба да го правите тоа од страв, завист, себичност и лутина. Повеќе нема да пишувате осудувачки коментари на социјалните мрежи, бидејќи тие повеќе нема да бидат важни и потребни за вас. Во принцип, нема да можете да напишете ништо некое време, бидејќи сè што сте напишале претходно ќе ви изгледа бесмислено. Ќе сфатите дека тишината е злато, а ние често не го забележуваме тоа заради брзањето и брзата промена на настаните.

Твојата слика за светот ќе се распадне. Realizeе сфатите дека не само што е точно вашето мислење, и сè друго не е во ред, туку и дека има бесконечна низа нијанси и можности. И дека сите ограничувања се само илузија што сами си ја измислил.

Мора да преземете одговорност. Разберете дека не треба да очекувате ништо од никого и дека никој не ви должи ништо. Вашиот живот не зависи од надворешни фактори – глупав шеф, досаден партнер или курс на размена на биткоин – туку само од вас. Живејте го животот што го заслужувате и нема да биде ништо поразлично се додека не преземете одговорност за сè. И токму во тој момент, личната одговорност ќе престане да ви претставува товар од кога ќе треба да побегнете или да ја пренесете на други – тоа ќе стане единствениот вистински и логичен поредок на работите.

И така, од ден на ден, сè што е површно, вештачко и лицемерно, почнува да се распаѓа, откривајќи внатрешна празнина. И, сè што е вистина, ќе воскресне, ќе расте, ќе зајакне и ќе се вкорени во вас. Воопшто не е нежен и пријатен процес. Честопати станува збор за тежок и болен прекин на навиките и автоматизмите, стекнат со текот на годините. Но, штом еднаш успеете да излезете од урнатините на вашите ментални мисли, ќе сфатите дека вредеше.

error: Content is protected !!