11 вкоренети правила за родителство што треба да ги заборавите

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

11 вкоренети правила за родителство што треба да ги заборавите.

Родителите, како по правило, не сакаат да го уништат своето дете. Сепак, многумина на крајот успеваат да го сторат тоа (со најдобри намери). Дали сте на вистинскиот пат кон целосно несвесно уништување на вашето дете, ќе ви ги откријат овие 11 правила за успешно уништување на мало суштество. Бидете сигурни дека никогаш, но никогаш навистина да не се држите до нив.

1. Ги карате ги кога нешто ќе тргне наопаку. На тој начин, тие сигурно ќе станат лажговци, со цел да го избегнат вашиот гнев!

2. Ги понижувате пред другите, така што тие ќе веруваат дека сите во светот треба да знаат колку се лоши. Им ја уништувате нивната самодоверба.

3. Избирате наместо тоа, донесувате  одлуки за нив (од играчките што ќе ги купат, облеката, пријателите), така што тие никогаш нема да научат да донесуваат одлуки.

4. Ги решавате  нивните проблеми и тие ќе станат кукавици кои не смеат да се занимаваат со проблеми.

5. Ги споредувате со другите и тие ќе станат љубоморни и завидливи.

6. Од мува правите слон и никогаш повеќе нема да ви веруваат.

7. Протресете ги сопствените фрустрации од нив и тие ќе веруваат дека тие се најголемите виновници за сите ваши неуспеси.

8. Не држете ги ветувањата и децата ќе научат дека зборовите немаат тежина.

9. Потценувајте ги нивните интереси и сè што сакаат, па сигурно ќе ги убедите дека сите нивни избори се погрешни и лоши.

10. Ги учите да ги потиснуваат своите чувства. На тој начин, тие ќе станат нервозни и невротични.

11. Се сомневате во нивните способности. Тоа ќе ги следи до крајот на животот.

Сега кога го научивте сето тоа, заборавете на сите 11 правила и опсипувајте  го вашето дете со неизмерна и безусловна љубов. Само на овој начин тоа ќе прерасне во среќен и здрав човек!

error: Content is protected !!