15 докази дека растенијата се најубавиот украс на дневната соба

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Растенијата ја разубавуваат секоја просторија во која се наоѓаат, а особено ќе ја разубават дневната соба која повеќето од нас ја сметаат за срцето на домот. Пред да започнете со украсување на оваа просторија, дознајте за потребите на секое цвеќе и нивните карактеристики.

И додека некои растенија како сансеверија можат да преживеат и на природна светлина и во голема темнина, на други им се потребни одредени услови за да преживеат во зима и да ги пречекаат пролетта и летото. Затоа, поставете ги растенијата на кои им треба сонце покрај прозорците и вратите од каде што продира природна светлина.

Можете да ставите растенија на прозорецот во интересни саксии, во висечки корпи, на маси и столови, на полици за книги … всушност каде сакате.

Растенијата кои се висечки можат да послужат и како природна преграда во дневната соба или пак да ја преградите кујната со трпезаријата. Не само што растенијата ќе Ве релаксираат од стрес и вознемиреност, туку и некои имаат можност да го филтрираат воздухот од прашина, чад, па дури и од мувла.

Дали и Вие негувате цвеќиња дома, обожувате ли разновидност или сте љубители на оние кои чесно преживуваат ои повеќе дена без вода?

error: Content is protected !!