25 Фројдови тези: Не се избираме случајно… Ги среќаваме само оние кои веќе постојат во нашата потсвест

Слични

Како „инфлуенсер“ стана грд збор?

Како „инфлуенсер“ стана грд збор? Ако го отворите делот за...

6 токсични особини на емоционално незрели личности

6 токсични особини на емоционално незрели личности. Шокантно е колку...

Сподели

25 Фројдови тези: Не се избираме случајно… Ги среќаваме само оние кои веќе постојат во нашата потсвест.

1. Колку е човекот побеспрекорен однадвор, толку повеќе демони има внатре…

2. Не се избираме случајно… Ги среќаваме само оние кои веќе постојат во нашата потсвест

3. За жал, потиснатите емоции не умираат. Тие се принудени да молчат. И од внатре тие продолжуваат да влијаат на човекот.

4. Задачата да се создаде среќен човек не влезе во планот за создавање на светот.

5. Доаѓаме на светот сами и го оставаме на мира.

6. Оние кои сакаат многу – запознале жени, кои сакаат еден – сретнале љубов.

7. Постојано барате сила и поддршка однадвор, а треба да ги барате во себе. Тие секогаш биле таму.

8. Повеќето луѓе во суштина не сакаат слобода, бидејќи тоа подразбира одговорност, а одговорноста ги плаши повеќето луѓе.

9. Невработените ретко доаѓаат да посетат работник – мувите не летаат кон тенџерето што врие.

10. Во средниот век ќе ме палеле, сега ми ги палат само книгите.

11. Понекогаш пурата е само пура.

12. Љубовта и работата се камен-темелник на нашата хуманост.

13. Зависта е деструктивна.

14. Не сме секогаш без грешки, за кои им се смееме на другите.

15. Нема ништо поскапо од болеста и игнорирањето.

16. Масите никогаш не ја знаеле жедта за вистината. Ним им требаат илузии, без кои не можат да живеат.

17. Сексуалното отстапување може да се смета за единствено отсуство на секс, се останато е прашање на вкус.

18. Ништо не се плаќа толку скапо во животот како болеста и глупоста.

19. Првиот човек кој фрлил навреда наместо камен бил творецот на цивилизацијата.

20. Првиот знак на глупоста е целосното отсуство на срам.

21. Толкувањето на соништата е кралскиот пат до несвесното.

22. Секој човек има желби, кои не им ги зборува на другите, и желби, кои самиот не си ги признава.

23. Карактеристично за човекот е да го цени и сака најмногу она што не може да го постигне.

24. Единствената личност со која треба да се споредувате сте вие ​​во минатото. И единствената личност од која треба да бидете подобри – тоа сте вие ​​сега.

25. Човекот никогаш не се откажува од ништо, едноставно едно задоволство го заменува со друго.

error: Content is protected !!