Три најчести причини за развод. Советникот за брак открива како да ги надминете најголемите брачни проблеми

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Три најчести причини за развод. Советникот за брак открива како да ги надминете.

Пренасочете ги фрустрациите и негативната енергија за да го продлабочите односот со партнерот и да ја засилите емоционалната врска еден со друг.

Разводот и „раскинувањето“ на долгите емоционални врски стануваат сè почести, а брачните експерти тврдат дека главните причини се недостигот на трпение и неможноста партнерите да се поврзат еден со друг.

Многу парови можат да ги искористат предностите на нивните потреби и да се мотивираат да се поврзат побрзо. Потребно е само да се пренасочат енергијата што ја трошат на фрустрации на продлабочување на врската и физичката интимност, но и за подобрување на комуникациските вештини.

Трите најчести причини за развод:

1. Брачниот другар е повеќе пријател, отколку љубовник

Според него, ова е важен показател дека сè уште сте заљубени.

Паровите кои се заедно долго време, често ја наведуваат оваа причина како тајна на среќна врска.

Повеќето луѓе мислат дека заљубувањето мора секогаш да биде страсно и опојно како на почетокот на врската. Но, тоа е само романтична фаза.

По првите неколку месеци до една година, сосема е нормално оваа фаза да исчезне и да започне фазата на пријателство.

2. Мала интимност или непостоење на интимност

Според вашиот партнер, ако сакате да ги вратите интимните односи во бракот, прво мора да ја вратите љубовта, особено ако таа исчезнала. И затоа, важно е да сте најдобри пријатели во здрав брак.

Истражувањата покажуваат дека емоционалната интимност е клучна за жените. Истражувачите кои стојат зад студијата откриле дека љубовта ја прави физичката интимност попријатна за жените, па оние кои ги сакале своите партнери рекле дека немаат проблем во интимните врски.

Прво е важно да се „поправи“ емоционалната врска, така што интимниот живот на партнерот ќе стане подобар.

3. Недостиг од здрава комуникација

Има луѓе кои често се караат во бракот, а кога конфликтите ќе кулминираат, доаѓа до развод.

Кога ќе научите правилно да се изразувате и да ги прифаќате вашите емоционални потреби, расправиите и другите негативни однесувања во врските ќе исчезнат.

error: Content is protected !!