3 причини кои ќе ве убедат да спиете целосно голи

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

3 причини кои ќе ве убедат да спиете целосно голи.

Спиењето е клучен дел од нашиот секојдневен живот.

Многупати, сепак, не му ја даваме важноста што ја заслужува. Ако не сте спиеле доволно или добро, следното утро ќе се разбудите во лошо расположение. Нема да можете да ја работите својата работа и генерално ќе го изгубите целиот ден. Советите за подобар сон е еден: правете го голи.

Еден начин да го подобрите квалитетот на сонот е да се соблечете. Многу добро читаш. Спијте голи за да спиете подобро.

Спиете подобро кога вашата телесна температура е пониска

Колку повеќе облека носите, толку помалку топлина ја задржува вашето тело. Дури и најмалото зголемување на телесната температура може да ја зголеми активноста на одредени делови од мозокот, што доведува до нарушувања на спиењето.

Се чувствувате поблиски со партнерот

Кога спиете голи со партнерот, вашето тело произведува повеќе окситоцин. Ова е „хормонот на љубовта“, кој го подобрува вашето расположение, му помага на вашиот имунолошки систем да биде неранлив, но и природно да ве зближи.

Кога сте голи, побрзо заспивате и полесно се будите

Кога спиете гол, се ослободувате од наборите на облеката кои инаку ја блокираат размената на топлина, што е добро за циркулацијата на крвта. Ова ќе ви помогне да заспиете побрзо и полесно да се разбудите.

error: Content is protected !!