4 знаци кои покажуваат дека не се движиме доволно

Слични

Сподели

4 знаци кои покажуваат дека не се движиме доволно.

Обрнете внимание на следниве знаци кои можат да покажат дека не се движите доволно.

Повеќето луѓе работат каде што треба да седат цел ден или барем да завршат дел од работата седејќи, а потоа кога ќе одат дома честопати седнуваат повторно. Колку е навистина важни да се движиме ? Некои знаци покажуваат дека на нашето тело му треба движење:

Отечени очни капаци

Седењето задржува вода. Отечените очи се појавуваат поради подолг престој во седечка положба. Штом започнете да вметнувате подолги активности во вашата дневна рутина, отечените очи повеќе нема да бидат проблем.

Проблеми со варењето на храната

Вежбањето е важно за редовно движење на дебелото црево. Ако поголемиот дел од времето го поминувате седејќи, потребно е повеќе време за храна да се движи низ дебелото црево. Редовното вежбање ќе ја подобри ефикасноста на вашиот дигестивен тракт. Дури и едноставни петминутни истегнувања неколку пати на ден можат да спречат запек.

Ве болат колената

Движењето е тајната на релаксирање на тесните зглобови. Вежбањето може да ги ублажи симптомите на артритис и остеоартритис, особено аеробни вежби со ниско влијание. Со редовно вежбање, мускулите зајакнуваат и стануваат пофлексибилни.

Добивате желба за шеќер

Физичката активност се бори против нашата желба за слатки. Ја зголемува енергијата и ослободува хормон на среќата кој успешно ќе не ослободи од желбата за слатки.

error: Content is protected !!