5 грешки во врска кои се неопростливи !

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

5 грешки во врска кои се неопростливи !

Што е тоа што ги разделува партнерите, кои до неодамна се обожаваа едни со други и не можеа да си го замислат животот еден без друг?

Со исклучок на неверството , кое, ќе се согласите, е непростливо, неколку фактори можат да доведат до крај на романтиката. Во повеќето случаи, сепак, некои од следните 5 гревови на секоја врска најчесто се главната причина за разделување на поранешните љубовници.

1. Себичност

Врската не може да функционира ако само еден партнер се труди да успее, додека другиот гледа само на својот интерес. Ова е особено точно ако партнерите живеат заедно и треба да се договорат за поделба на домашните работи. Ако по одреден период во врска само едниот партнер се уште покажува интерес за другиот, додека вториот е ноншалантен и се грижи само за сопствените потреби, таквата врска нема иднина.

2. Недостаток на емпатија

Суштинска состојка на секоја врска е емпатија . Ова значи дека постојано треба да покажувате дека се грижите за чувствата на партнерот и да го тешите со вашите зборови и гестови кога е во депресија или под стрес . Се разбира, такво однесување се очекува и од него, инаку повторно доаѓаме до првиот смртен грев од која било врска, себичноста.

3. Психолошка манипулација

Дали некогаш сте биле обвинети од вашиот партнер дека сте премногу чувствителни ако споменавте дека тој е вербално премногу груб кон вас во ситуација? Тоа е неговиот начин „да ја предаде топката на вашиот дел од теренот “ и да ве натера да се запрашате дали навистина сте личноста што претерала. За жал, ваквите психолошки манипулации се многу чести во некои врски, поради што обично не траат долго.

4. Недостаток на комуникација

Комуникацијата е клучна за одржување на секоја врска помеѓу луѓето, вклучувајќи ја и љубовната. Без да зборувате за проблеми во врската, тие никогаш нема да се решат, и колку и да е тешко понекогаш да го слушате партнерот бидејќи во тој момент можеби сте премногу уморни или нервозни , многу е полошо кога има растојание помеѓу вас.

5. Мрзеливост

Односите и браковите бараат работа. Не можете да си дозволите да бидете мрзливи и да дозволите нештата да „одат по својот пат“ ако планирате да бидете со некого на долг рок. Останува на вас повторно да ја покажете својата љубов кон партнерот, да бидете иницијатор за заеднички активности и, да не заборавиме, одвреме -навреме да го изненадите со подароци и други знаци на внимание .

error: Content is protected !!