5 работи кои мајките мораат да им ги кажат на своите ќерки

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

5 работи кои мајките мораат да им ги кажат на своите ќерки.

Од ден на ден, од година во година, повторувајте ги овие лекции на вашите ќерки, девојки, млади жени и нема да погрешите.

Ако сакате да воспитате среќни, самоуверени жени полни со самодоверба, кои знаат да станат кога ќе паднат, и ако сакате вашата врска да биде уште поотворена и поблиска, не смеете да ги изгубите од вид овие лекции.

Ќе успееш!

Дури и кога ситуацијата изгледа безнадежна и кога ние самите мислиме дека некои од нашите напори ќе пропаднат, важно е да слушнеме глас од позадина што не турка напред и повторува дека верува во нас. За многумина, тоа е само глас на родителите, па дури и само спомен на храброста од детството. Сепак, не заборавајте да ги потсетите дека не е секој неуспех трагичен: ако се случи, следниот обид може да биде целосен успех.

Ти си преубава – во здолниште, во панталони, со соберена или пуштена коса, со шминка или не.

Да, можеби звучи како клише, но за секоја девојка, особено додека растела во времето на Инстаграм, важно е да се нагласи дека е убава таква каква што е. Малите нешта како коса, шминка и облека можат да направат да се чувствува поинаку, но нејзината самодоверба и свесност за сопствената убавина не треба да зависат од „украсите“.

Раѓањето на тебе е најдоброто нешто што сум го направила во мојот живот.

Во ниту еден момент детето не треба да се чувствува како да е родено по грешка, како неговото постоење да е само последица на околности, како да е непожелно – мора да биде јасно без разлика дали е момче или девојче.

Мажот не е неопходен.

Ако успее да ја пронајде љубовта на својот живот и да го помине остатокот од животот, насмеана и исполнета, никој нема да биде посреќен поради тоа од нејзините родители. Сепак, секоја жена мора да знае дека среќата не зависи од тоа дали мажот е присутен во нејзиниот живот и дека не смее да се согласи на лош третман само за да не биде сама.

Не грижи се дали сум вознемирена.

Колку работи криевте од мајка ви за да не ја вознемирите? Важни работи, работи што ве определија во животот, поради што поминавте непроспиени ноќи? Без разлика дали девојката страда од раскинување или се плаши од испит, важно е да знаете дека таа секогаш има поддршка и разбирање кај своите родители.

error: Content is protected !!