5 работи кои никогаш не смеете да ги позајмувате

Слични

Болест на 21 век: Премногу слободно време создава проблеми

Болест на 21 век: Премногу слободно време создава проблеми. Современото...

Три ГРЕШКИ што ги правиме кога станува збор за ПОЈАДОК

Три ГРЕШКИ што ги правиме кога станува збор за...

Дали знаете што е gaslighting?

Дали знаете што е gaslighting? Gaslighting е форма на емоционална...

Обрнете внимание: Ваквото однесување е карактеристика на несигурни луѓе

Обрнете внимание: Ваквото однесување е карактеристика на несигурни луѓе. Ако...

Четири едноставни и лесно достапни начини за одмор од обврските

Четири едноставни и лесно достапни начини за одмор од...

Сподели

5 работи кои никогаш не смеете да ги позајмувате.

Ако му позајмите нешто на својот сосед, вие му давате и дел од вашата среќа … Исто така, треба внимателно со работите што ги внесувате во вашиот дом, може да се случи тие работи да ви донесат несреќа

Никогаш не треба да ги позајмувате овие пет работи:

Сол

Не смее да се позајмува под никаков изговор. Ако вашите соседи ви побарале сол, дајте им ја само под еден услов – како подарок. Опасноста лежи во фактот дека има многу енергија и може да има лош ефект врз судбината. Солта е една од најважните магични компоненти, па затоа не се препорачува позајмување. Луѓето што позајмуваа им се враќа со чувство на загуба на среќа, губење на здравјето, но и на саканите…

Јадења / чинии, тави

Се верува дека се тесно поврзани со енергијата на куќата во која се наоѓаат. Ако некој сака да им направи нешто лошо на другите, само треба да дозволи користење на нивните садови: чаши, шерпа, чинии, лажици итн. … Не дозволувајте никому да позајмува чинии, шерпи или некој дел од садовите од вас, бидејќи можеш негативно да влијаеш врз судбината на овие луѓе. Оштетените садови се уште поопасни бидејќи носат лоша енергија во домот во кој се наоѓаат.

Облека

Облеката е многу лична работа, дури и ако ја земате од вашата сестра или брат, па затоа е подобро да дадете нешто за возврат, ако веќе земате одредени парчиња облека. Велат дека најголемата несреќа доаѓа од чевлите бидејќи апсорбираат најмногу негативна енергија.

Накит

Накитот е полн со енергија на личноста на која и припаѓа. Затоа, не треба да се позајмува. Со ставање обетки или прстени на друго лице, ги добивате и проблемите на таа личност со нив. Експертите за биоенергија велат дека накитот може да „зарази“ лице со болести на личноста на која и припаѓал накитот и може да ја одземе среќата.

Метла

Ако му позајмите метла на соседот, бидете сигурни дека ќе има финансиска загуба во вашиот дом. Дури ризикувате да добиете отказ. Во никој случај не треба да дадете метла на некого да ја користи и да ја врати. Ако го дадете, нека биде трајно.

error: Content is protected !!