5 совети кои ќе ви помогнат да се справите со лутиот сопруг

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

5 совети кои ќе ви помогнат да се справите со лутиот сопруг.

Една од најголемите пречки во бракот е секако бесот.

Ако вашиот сопруг ви е лут поради некоја причина, важно е да знаете како да се справите со овој проблем на вистински начин. Соочувањето наместо игнорирањето на проблемот е клучно за враќање на оваа ситуација. Ако на овој проблем му пристапите на добар начин, имате можност да го спасите бракот, додека лошиот начин секако би бил краток начин да се стави крај на бракот.

Денес во нашата галерија ви носиме 5 важни совети кои можат да ви помогнат да се справите со лутиот сопруг. Имајте на ум дека гневот не е тесно поврзан со агресијата и дека не треба да толерирате агресивно однесување под никакви околности.

1. ЗАД СЕКОЈ БЕС СЕ ПОВРЕДЕНИ ЧУВСТВА

Важно е да се знае дека во повеќето случаи зад чувствата на лутина всушност стојат повредени чувства. Од таа причина, важно е да најдете нешто што не го повредило вашиот сопруг. Обидете се да се замислите себеси на негово место: дали се чувствува загрозен од некого, дали мисли дека не е доволно добар, дали некој го попречува? Можеби вие сте виновни за неговите повредени чувства, без воопшто да сте свесни за тоа, па затоа е важно да кажете дека тоа не била ваша намера.

2. РАБОТИ ЗА ДА ИЗБЕГНЕШ ДА СЕ СРЕДУВААТ БЕСОТ СО БЕСОТ

Секогаш кога ќе се сретнат два гнев, штетата после тоа е непоправлива. Меѓутоа, ако сте ладни и спремни да помогнете, се соочувате со гневот на вашиот сопруг, поголема е веројатноста да најдете решение. Лутината е само едноставен израз на повреда, а болката е резултат на чувството на закана кое е длабоко врежано во нас. Затоа е важно на гневот да не одговарате со лутина.

3. СУШТИНАТА НА БРАКОТ Е УЧЕЊЕ И РАСТ

Колку подолго сте во брак со некого, толку се поголеми шансите меѓусебно да се сметате за одговорни за штетата нанесена на вашата врска. Многу е лесно во овие случаи да станете заложници на она што се случува меѓу вас. Подобра опција од ова е да прифатите дека не знаете сè и дека бракот ви дава можност да учите и да растете како пар секој ден. Обидете се да му дадете малку простор на вашиот сопруг и прифатете го онаков каков што е – несовршен, но подготвен да расте со вас. Не обидувајте се да го промените, тој може само сам да го направи тоа.

4. РЕЧИСИ СЕКОГАШ – РЕШЕНИЕТО НА ПРОБЛЕМОТ Е ВО СЛУШАЊЕТО И РАЗБИРАЊЕТО

Огромното мнозинство на брачни спорови не се поврзани со прашања што двојките сакаат да ги решат. Тие се однесуваат на нерешени прашања. Дали се сеќавате на разговор кој се одвива во вашата глава, а кој никогаш не се случува во реалниот живот? Причината зошто е толку добро е тоа што имате некој кој ве слуша и ви одговара на начин што ви е разбирлив. На ист начин, пожелно е да разговарате со вашиот сопруг, и обидете се да зборувате помалку, а повеќе да слушате.

5. ИСТОРИЈАТА НА СЕКОЈ ОД НАС ВЛИЈАЕ НА НАШИОТ МОДЕЛИ НА Гнев

За жал, малку се оние кои имале можност да растат во здрави семејства. Многумина пораснаа во дисфункционална средина и често беа сведоци на изливи на гнев од нивните родители. Ова во голема мера влијаеше на начинот на кој се справуваме со гневот што го имаме во зрелоста. Важно е да го имате на ум ова кога се справувате со гневот на вашиот сопруг, бидејќи тој можеби никогаш не добил добар пример како да ги решавате проблемите конструктивно.

error: Content is protected !!