5 знаци дека вашето пријателство не е меѓусебно

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

5 знаци дека вашето пријателство не е меѓусебно.

Пријателите се семејство што ние го избираме, па затоа нивното заминување може да повреди повеќе отколку да ја раскинете долгата врска.

Ако веќе не се чувствувате среќни и пријатно во нивно друштво, и тие одбиваат да разговараат со вас за тоа, време е да се оддалечите и да престанете да трошите енергија на нив.

Како може да кажете кога е време да заврши пријателството?

Неколку лоши знаци кои често се повторуваат, во пријателство, ќе ве доведат до тој заклучок.

Тие не се радуваат на вашиот успех

Ако имате токсичен пријател, секој ваш успех ќе биде игнориран и нема да добиете минута внимание од вашиот „пријател“.

Обично ќе ја смени темата или ќе се пожали на неговиот неуспех . На пример, „Добивте работа и чекав повик со месеци“

Ова е показател дека тој воопшто не е задоволен од добрите работи што ви се случуваат.

Разговорите се исцрпувачки

Дури и кога ќе се обидете да раскажете нешто за вашиот живот, тие секогаш ќе најдат начин да излезат од темата и да започнат приказна за нив.

Ова дефинитивно ќе ве исцрпи по некое време.

Ако забележите дека се чувствувате исцрпени по разговорот со пријател, обидете се да запомните дали сте се чувствувале така порано.

Ако сфатите дека таквото чувство стана рутина, време е да се оддалечите од лицето кое ви ја одзема енергијата.

Не ги интересира вашето мислење

Никогаш нема да ве прашаат за совет, па дури и да ве прашаат, никогаш нема да го прифатат.

Ако им дадете добронамерен совет и се обидете да ги водите на вистинскиот пат, тие можат да го претворат во расправија.

Тие ќе ве обвинат дека не ги слушате внимателно или дека не сте доволно добар пријател за поддршка.

Тие не одговараат на вашите пораки

Можеби ви се чини дека упорно го принудувате продолжувањето на комуникацијата. Кога и да ги прашате кога ќе се видите, вашата порака останува непрочитана со денови.

Тие постојано ги менуваат своите планови во последен момент, секогаш имаат изговори и постојано се зафатени, многу веројатно не сакаат навистина да ве гледаат.

Иако се зафатени за вас, редовно наидувате на слики со други луѓе на социјалните мрежи.

Последени ги дознавате најбитните новости

Очигледно е дека не ви недостасуваат кога не ве гледаат долго време, а вие не сте свесни што се случува во нивните животи.

Освен тоа, скоро никогаш не сте повикани да проверат како сте, дали ви се случило нешто во животот и што правите.

Не е пријатно кога ќе сфатите дека сте последната личност што дозна за важен настан, особено кога тоа не беше случај порано.

Сепак пријателство треба да се негува и чува, инаку нема да опстане.

error: Content is protected !!