6 интересни факти за бебињата родени во јуни

Слични

Со што шармираат хороскопските знаци?

Со што шармираат хороскопските знаци? Некои припадници на Зодијакот имаат...

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

Сподели

6 интересни факти за бебињата родени во јуни.

Ако датумот на породување е јуни, или вашето бебе е веќе родено во овој топол месец, прочитајте кои посебни карактеристики ги има.

Бебињата родени во јуни имаат многу потенцијал. Без разлика дали вашиот термин е на почетокот или на крајот на јуни, односно дали вашето дете е близнак во хороскоп или рак, тоа ќе има некои посебни карактеристики.

Еве што велат истражувањата за посебните карактеристики на бебињата родени во јуни:

1. Имаат големи шанси да ја освојат Нобеловата награда

Статистички гледано, повеќето добитници на Нобелова награда ги слават своите родендени во јуни.

2. „Ноќни птици“

Студија откри дека луѓето родени во пролет и лето легнуваат подоцна отколку оние родени есен и зима. Во повеќето случаи, јуниските бебиња се вистински ноќни „птици“.

3. Мали позитивци

Оптимистичкото расположение е почеста кај луѓето родени во пролет и лето.

4. Тие се склони кон брзи промени на расположението

Променливото расположение е уште една карактеристика што се јавува почесто во јуни, но исто така и кај долги летни бебиња.

5. Тие не бараат возбуда и не ризикуваат

Студиите за тоа како сезоните влијаат на нивото на допамин покажаа дека најниско ниво е забележано кај луѓе родени во мај и јуни, што значи дека вашето дете ќе биде помалку изложено на ризици во животот.

6. Веројатно ќе бидат високи

Истражувачите од Кембриџ заклучиле дека бебињата родени во летните месеци растат повеќе од оние родени во постудениот период од годината.

error: Content is protected !!