7 работи што не се кажуваат на никому!

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

7 работи што не се кажуваат на никому!

Дали некогаш сте ја чуле изреката: „Среќата сака тишина!“? Во моментот кога ќе ја споделите својата надеж со другите, судбината може да оди на друг начин.

Постојат неколку работи што треба да ги задржите за себе. Нема да постигнете ништо добро ако им ги кажете овие тајни на другите.

Еве ги седумте најкритични ситуации кои мора да останат ваша тајна:

1. Не кажувајте никому вашите најамбициозни планови

Таа мора да остане ваша тајна, барем додека не ги реализирате. Некој злонамерен може да ги слушне, украде и да ги претстави како нивни.

2. Не кажувајте никому за добрите дела што сте ги направиле

Целта на овие добри дела е никој да не дознае за нив и да не добиете награда за нив. Само правењето добри дела во тајност има моќ да ги искупи вашите гревови.

3. Не кажувајте никому за вашиот животен стил

Немојте да се фалите со фактот дека постите (или дека држите диета или сте нашле начин да станете рано без да бидете уморни), затоа што тогаш тој пост нема цел. Вие не постиte за другите, туку за себе. Фалењето наоколу само додава на дисхармонија на вашиот ум.

4. Не се фалете со добрите дела што сте ги направиле

Сите ние секој ден се соочуваме со некаква борба за нас самите и за другите, и она што го сторивте a го зборувате „на големо“ наоколу, можеби навистина не значи ништо во споредба со она што го прават другите луѓе.

5. Никогаш не зборувајте за својата визија за животот и смртта или за религијата

Ова се само ваши ставови и не значи дека се точни, и постои голема веројатност дека некого ќе навредите со тие зборови.

6. Никогаш не кажувајте никому за семејни проблеми

Секогаш мора да останат во кругот на семејството. Колку помалку околината знае за вашите проблеми, толку посилни ќе бидете. Семејните проблеми се решаваат со текот на времето, а луѓето кои не се семејство секогаш се сеќаваат на вашите кавги и проблеми.

7. Не зборувајте гласно за сите непријатности што сте ги забележале на пат од дома до работа и обратно

Исто така, ако облеката ви се извалка со допирање нечистотија, приказната за непријатни работи го загадува вашиот ум. Не ширете ништо лошо што гледате или слушате – не валкајте го умот.

error: Content is protected !!