Ако го научите вашето дете на ова: Сигурно сте створиле среќен човек

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Ако го научите вашето дете на ова: Сигурно сте створиле среќен човек.

Научете ги децата да бидат среќни. Направете го тоа, не само со зборови, туку и со личени примери.

Научете ги вашите деца дека да се биде среќен човек не значи да имате: соба, место, што било… Научете ги децата дека вистинската среќа е сама по себе. Научете ги дека се само-доволни.

Научете ги вашите деца дека неуспехот е само измислена личност … Дека секој обид е успех и дека секое достигнување води до победа и дека малата победа не е ништо помалку чесна од големата победа.

Научете ги вашите деца дека се поврзани со вас во животот, дека се едно со сите луѓе и дека никогаш не се одделени од Бога.

Научете ги вашите деца да ценат дека живеат во време на неверојатно изобилство … Нека бидат благодарни што живеат во земја со умерена клима, без торнада, без цунами, вулкани и разорни земјотреси.

Научете го вашето дете да знае дека на овој свет има доволно за секого и дека треба да се подели на „еднакви делови“ „

Научете ги вашите деца дека можат да добијат што сакаат, освен ако не е достојно или неизводливо.

… Дека тие не мора да се натпреваруваат со другите за нешто и дека Божјиот благослов важи за секого

Научете го вашето дете дека не мора секогаш да биде во право и дека е секогаш убаво во Божји очи.

Научете ги децата дека последиците и казната не се исти и дека Бог не суди никому.

Научете ги вашите деца дека љубовта е најголемиот подарок што можат да му го дадат на овој свет.

Научете ги вашите деца дека да се биде пос.ебен не значи да се биде подобар и тоа значи едноставно да се биде различен

И за крај: научете се себе дека што правите сега ќе влијае на вашите деца.

И, како живееш сега – тие ќе живеат така утре, бидејќи јаболкото никогаш не паѓа далеку од дрвото.

error: Content is protected !!