Ако се вљубите преку Интернет, вашата врска има можност за успее

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Ако се вљубите преку Интернет, вашата врска има можност за успее.

Пандемијата на корона вирусот влијаеше на начинот на кој гледаме на љубовните врски. Според истражувањето спроведено од страна на страница за запознавање, дури 67 проценти од луѓето сметаат дека е можно да се за вљубите во личност што не сте ја сретнале во живо.

Скоро половина од испитаниците веруваат дека врската што ја имале со луѓето ќе преживее буквално дури и кога конечно ќе можат да се сретнат.

Искуството за запознавање за време на пандемијата исто така беше нормализирано со употреба на апликации за овие цели.

Како резултат на тоа, со над 19 милиони Британци кои се свртија кон средби преку Интернет, ставовите се променија и сега две петтини од нив велат дека повеќе не се срамат да признаат дека сретнале некого преку Интернет.

Оваа отвореност во врска со употребата на апликациите доведе до тоа сè поприфатен е концептот на средба со партнери на Интернет.

Истражувачите кои го спроведоа истражувањето веруваат дека луѓето полесно и вешто комуницираат преку мрежата, така што имаат многу поголеми шанси за успешна врска .

Секој четврти испитаник се чувствува побезбеден за одржување на врска започната на Интернет по пандемијата и повеќе од третина сметаат дека ги изразуваат своите емоции поотворено и искрено кога се допишуваат.

Оваа беше година на подеми и падови, но и покрај ограничувањата, познанството можеби навистина се смени на подобро. За нас е очигледно дека луѓето сега вложуваат повеќе време да се запознаат едни со други, без предрасуди и да се чувствуваат посигурни во она што го сакаат.

error: Content is protected !!