Амазон и Асос Со Огромен Раст На Сообраќајот, Споредено Со Други Трговците На Мало Во 2020 година

Слични

Како и колку често треба да ги чистите вашите слушалки?

Како и колку често треба да ги чистите вашите...

Најкорисните апликации што може да ги употребуваме

Најкорисните апликации што може да ги употребуваме. Добро, време е...

Редок Мерцедес што докажува дека АМГ отсекогаш бил пред своето време

Редок Мерцедес што докажува дека АМГ отсекогаш бил пред...

Онлине купување: Предностите и недостатоците

Пред да се случи пандемијата многу луѓе беа скептици...

Сподели

Пренасочувањето кон живеење преку Интернет за време на пандемијата што влијаеше на поголемиот дел од 2020 година, забележа огромна промена кон страниците за е-трговија, со тоа што Амазон го предводи полнењето, а Асос забележа најголем раст.

Откривајќи ги најдобрите 100 веб-страници за 2020 година , Доменот на Велика Британија откри дека додека Google доминира – со 31,2 милијарди посети од Велика Британија во 2020 година – многу трговци се исто така високо на списокот. Амазон и еБај се наоѓаат на бројките 6 и 8 со 6,49 милијарди и 4,64 милијарди посети, соодветно, додека Аргос се наоѓа на 20-то место, со надминување на БиБиСи (31) и Теско (47).

Од сите 100 најдобри, веб-страниците за е-трговија се појавија најмногу во првите 100 од кој било друг вид веб-страница. Веб-страниците како Амазон, еБај и Аргос беа сведоци на драматично зголемување на сообраќајот во 2020 година, што претставува 14% од вкупниот сообраќај во Велика Британија во првите 100.

Особено Амазон скокна 40% во споредба со претходната година, зголемувајќи го сообраќајот за скоро 13 милијарди, додека Асос забележа раст на продажбата од 26% – што според сопствените резултати бележи пораст на приходите за 23% еднакво на скоро 1,4 милијарди фунти, вклучувајќи ја и продажбата во Велика Британија пораст за 36% што е еднакво на 554 милиони фунти.

Асос беше сведок на зголемување на сообраќајот на веб-страниците во Велика Британија, движејќи се од 98-то место во 2019 година на 87-то место во 2020 година. Во 2018 година, Асос сè уште не беше пробиен во првите 100, сепак ова се промени во 2019 година, бидејќи забележаа импресивни 227 милиони на веб-страницата на Велика Британија сообраќај.

Сепак, во 2020 година Asos пријави неверојатни 289 милиони во сообраќајот на веб-страници само во Велика Британија, дополнителни 62 милиони во споредба со претходната година.

Google Ecommerce

Пребарувачите ја гледаат најголемата година досега
Од поголем обем, пребарувачите забележаа импресивно зголемување на движењето, сочинувајќи огромни 27% од вкупниот сообраќај во Велика Британија до првите 100 во 2020 година, се вели во студијата. Ова вклучува веб-страници како што се Bing.com, Google.com, Yahoo.com и Duckduckgo.com, од кои последниот се појави во првите 100 за прв пат.

Бидејќи Duckduckgo.com тврди дека нуди заштита на приватноста при пребарување преку Интернет и додека луѓето стануваат се повеќе свесни за нивниот дигитален отпечаток на Интернет и за тоа како големите компании следат повеќе од нивното однесување, ова може да го објасни зголемувањето на нивниот сообраќај во Велика Британија.

„Продлабочувајќи се во извештајот за најдобрите 100 веб-страници во 2020 година, можеме да заклучиме како пандемијата на Коронавирус ги промени нашите однесувања на Интернет“, вели Сем ffеферис, Водечки маркетинг во Номиним и Велика Британија. „Од веб-страниците за е-трговија поврзани со внатрешноста, за прв пат се појавуваат во првите 100, и патуваме земајќи огромен удар, ние разгледуваме како пандемијата го смени начинот на кој го користиме интернетот“.

Според ffеферис, овие промени во однесувањето на Интернет имаат влијание врз одредени индустрии и влијаеле на нивниот сообраќај на веб-страници на различни начини.

„На пример“, вели тој, „сообраќајот на веб-страницата на Владата на Велика Британија е зголемен за 414 милиони од 2019 година, како резултат на новото законодавство на владата во врска со пандемијата„ Ковид “и потребата на британската јавност да остане во тек. Како одговор, малите бизниси исто така мораа да станат поотпорни за време на ограничувањата на заклучувањето “.

error: Content is protected !!