Анегдоти од животот на Винстон Черчил : Децата се раѓаат на многу чуден начин, навистина не знам како Бог го смислил тоа!

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Анегдоти од животот на Винстон Черчил : Децата се раѓаат на многу чуден начин, навистина не знам како Бог го смислил тоа!

Кога Винстон Черчил еднаш го прашале која е тајната на неговиот успех , тој кажал: “Во заштеда на енергија: никогаш не стој ако можеш да седиш. Никогаш не седи ако можеш да легнеш …”

Кратки приказни од животот на Винстон Черчил кои најдобро ја прикажуваат неговата личност:

Што би сакал да станам?

Во средината на педесеттите години на минатиот век, семејството Черчил подготви вечера во нивниот семеен дом. Забавата го вклучи прашањето „Ако не беше она што сега си, што би сакал да бидеш?“

Тогаш гостите фантазираа со голем ентузијазам за таленти, можности, професии … Кога дојде ред на Винстон Черчил, тој промислено извади цигара од устата и полека рече:

„Да не бев тоа што сум, би сакал да сум втор сопруг на г -ѓа Черчил“, ја заврши реченицата, свртувајќи се кон својата сопруга.

Воен багаж

Заминувајќи во војна, Черчил зеде со себе, меѓу другото, 18 шишиња виски, 24 шишиња вино, 6 шишиња вино од пристаниште, вермут, коњак и 12 шишиња сок од лимон.

Черчил и цигари:

Черчил речиси никогаш не се раздели со цигари. Тој веќе беше во длабока старост и зборуваше за пушењето на следниот начин:

“Тие велат дека цигарите негативно влијаат врз односите со жените. Тоа е чиста глупост! Годините удираат многу полошо!”

Како да ја изгубите војната:

Во јули 1940 година, Черчил му напиша на Лорд Волтон, кој таа година го презеде функцијата на чело на одделот за храна на војникот:

„Речиси сите вегетаријански изопаченици што ги познав, оние кои алчно јадат ореви, починаа млади по долг период на сенилност … Ако сакате да ја изгубите војната, треба да им предложите на Британците да јадат овесна каша, компири, итн … ”

Чуден начин

На осумдесетгодишна возраст, Винстон Черчил еднаш му рече на својот лекар:

“Што и да кажат, децата се раѓаат на премногу чуден начин. Не знам како Бог можел да го смисли тоа!”

Светулка

Черчил еднаш рече:

“Сите ние сме инсекти. Јас сум, да речеме, светулка (алудирајќи на цигарите што ги пушел цело време)”.

error: Content is protected !!