ОБИЧНИ ЛУЃЕ:

Шампионот Емил Цветанов – ни ја најавува наjголемата XCO MTB UCI 1 велосипедска трка во Македонија

Низ годините во Куманово преку основоположникот на велосипедизмот Емил...

Mime

Миме Тасеска-Китановска е родена на 3.12.1983 г. во Битола. Дипломира во 2006 г. на УКЛО, на Педагошкиот факултет во Битола и се стекна со звањето дипломиран учител. Во 2008 г. на истиот факултет ја заврши обуката за Перманентно образование на наставни кадри во основно училиште со предметна специјалност информатика, а во 2012 г. магистрира и го доби звањето магистер по Педагогија во областа на методиките (наслов на магистерскиот труд: „Правописните грешки во писменото изразување кај учениците од I и II циклус од основното образование“). Во 2017 г. дипломира на Педагошкиот факултет во Битола и се стекна со звањето дипломиран професор по Македонски јазик и книжевност. Во 2019 г. докторира на УКИМ, на Филолошкиот факултет во Скопје, на студиската програма Македонистика, потпрограма Македонски јазик и лингвистика и ја доби титулата доктор по хуманистички науки од областа на македонистиката (наслов на докторската дисертација: „Правописот на македонскиот јазик во наставната практика“). Има работено како одделенски наставник во ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Битола (учебна 2012 – 2013 г.) и во ОУ „Александар Турунџев“ – Кукуречани (учебна 2014 – 2015 г.). Во периодот од 2014 до 2016 г. ги уредува катчето за лектира и јазичното катче во списанието „Развигор“. Посетува семинари и учествува на меѓународни конференции со свои стручни и научни трудови. Од 2020 г. е овластен лектор по македонски јазик.

Игор Горко — инструкторот за козметикологија и фотографирање, ни упатува многу убава порака: „Пулете си ја својата работа и поарно ќе ви е“.

Ви го пренесуваме најкусото и наједноставното интервју што може да се прочита. Имавме чест да поразговараме со битолчанецот Игор Горко — инструктор за козметикологија и...

Stay in touch:

255,324FansLike
128,657FollowersFollow
97,058SubscribersSubscribe

Newsletter

Don't miss

10 години ALLWeb – во ново руво и нови искуства на дигиталната сцена

Изминативе години покажаа дека технологијата и дигитализацијата се сојузници...

АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР: УПОРНИОТ АВСТРИСКИ МУСКУЛЕСТ ЧОВЕК КОЈ СТАНА СИНОНИМ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ СОН

Сите го знаеме како Терминаторот, гувернерот на Калифорнија и...

Уметничкиот центар ПОЛИФОНИЈА со несекојдневна програма во рамки на Скопско Лето.

21ви Јули со почеток во 21 часот "Македонски шлагери, стари...
spot_img
error: Content is protected !!