Бизнис во време на корона ! 3 необични идеи

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Бизнис во време на корона ! 3 необични идеи.

Бизнис во време на короната за многу иновативни претприемачи на цвеќиња. Шапки против кашлање и прочистувачи на воздух кои го неутрализираат вирусот.

Многу од компаниите наоѓаат креативни начини да заработат пари среде нова епидемија на коронавирус, што веќе предизвика колапс на меѓународниот пазар, погодувајќи ги авиокомпаниите, филмската индустрија и локалното претприемништво.

Повеќе од 100,000 луѓе се заразени во најмалку 124 земји и територии низ целиот свет. Производителите на средства за дезинфекција и платформи за работа од дома профитираа од новата ситуација.

Исто така, некои помали компании се обидуваат да ги искористат необичните деловни можности што дозволија ширење на вирусот.

Некои од нив ги промовираат своите производи како директна врска со овој вирус, додека други тврдат дека самите потрошувачи ја забележале важноста на нивните производи, меѓу кои има прочистувачи на воздух, роботи, па дури и капи против кашлање.

Исто како и заштитните маски, одредени производи кои првично не беа наменети за здравствени работници може да бидат од голема помош во борбата против ширењето на вирусот.

Роботи кои промовираат бизнис во време на корона

Роботите се користат во некои случаи, така што не треба да има директен контакт помеѓу болничкиот персонал и пациентите, на пример, при администрирање лекови.

Од друга страна, американската компанија Промобот неодамна ја испрати својата машина на Тајмс Сквер во Њујорк за да испита дали случајните минувачи имаат симптоми кои би укажале дека се заразени.

Во еден момент, робот наводно делел заштитни маски за еднократна употреба, и покрај молбите на локалните власти да не ги земаат од здрави луѓе.

Епидемијата на новиот вирус, исто така, може да ги охрабри компаниите да воведат автоматизација порано во области на бизнис каде што е можно.

Според некои извештаи, компаниите чија работа е претежно автоматизирана, се помалку склони кон тешкотии во нивната работа.

Прочистувачи на воздух

Неколку компании беа критикувани за неточни тврдења дека нивните прочистувачи го неутрализираат новиот вирус, а слична работа се случи во 2003 година кога се појави САРС, исто така вид на корона вирус.

Така, „Airpura“ ги рекламира своите уреди како способни да го отстранат корона вирусот од воздухот. Слично тврдат и претставници на компанијата Molekule, кои веруваат дека нивните производи можат да го уништат вирусот. Цената на нивните прочистувачи, инаку, се движи од 712 евра.

Придобивките од овие уреди секако постојат, особено во здравствените установи, но нема докази дека тие можат да им помогнат на поединците во борбата против корона вирусот.

Читачи на телесна температура

Технологијата за читање на далечинска температура се истакнува како еден од одговорите на епидемијата, бидејќи може да утврди дали некој има треска.

Оваа технологија веќе се користи во Кина и предизвикува интерес и во други земји.

error: Content is protected !!