ОБИЧНИ ЛУЃЕ:

Шампионот Емил Цветанов – ни ја најавува наjголемата XCO MTB UCI 1 велосипедска трка во Македонија

Низ годините во Куманово преку основоположникот на велосипедизмот Емил...

Болеста не се лекува – туку човек се излекува!

Болеста не се лекува – туку човек се излекува!

Луѓето кои имаат ретка контрола на импулсите од несвесниот дел на личноста можат да ја запрат болката, крварењето, емоционалното страдање, па дури и да го излечат телото, а во екстремни случаи да го одредат точниот момент на нивната смрт!

Со волја, истрајност и оптимизам, не можеме да постигнеме ниту здравје, ниту успех доколку дојде до блокада во делот од нас далеку од секојдневната логика.

Започнувањето на заспани потенцијали за кои не сме свесни е единственото решение за успехот и здравјето на поединецот, но и на заедницата.

Секој човек има одбранбен механизам кој донекаде го штити од влијанието на надворешните сугестии.

Ако не беше така, ќе го купивме буквално секој производ што се рекламира и ќе започнеме да се занимаваме со секакви популарни, но скапи и непотребни активности.

Материјата станува мистериозна и јасно покажува дека под прагот на свеста се уште имаме нешто што не тера да веруваме во најбесмисленото суеверие, гатање, магии, среќна линија, кружни букви кои без напор носат милиони, прекрасно скапи „чудесни“ методи на самопомош, и избори често ќе гласаме за оние што најмногу ги критикувавме и за кои е докажано дека се неспособни, корумпирани, лажговци и крадци кои не носат ништо добро.

И така, дури и откако постојано ќе се увериме дека е така.

Тука работи потсвеста.

На некој мистериозен начин правиме нешто бесмислено што во длабочините на нашата душа знаеме дека не е во ред.

Најголемиот успех на модерниот маркетинг е тоа што успеал цврсто да им всади верба на клиентите дека не може да вреди ништо што не е скапо. И дека она што е скапо мора да вреди. Тоа е темелот на сите световни измами.

Се проучувале различни култури и се дошло до сознание дека луѓето кои имаат ретка контрола на импулсите од несвесниот дел на личноста можат да ја запрат болката, крварењето, емоционалното страдање, па дури и да го излечат телото, а во екстремни случаи да го одредат точниот момент на смрт!

Психогената смрт е позната кај некои племиња во Северна Америка и во Полинезија.

Човекот едноставно седнува и неговите витални функции почнуваат да згаснуваат без очигледна причина. Затоа што одлучува да умре.

Додека од една страна биохемичарите открија феромони , неверојатно мали количини на молекули кои се лачат од сите живи суштества и од кои наводно зависи чувството на нашата љубов кон одредени луѓе од спротивниот пол (затоа сме целосно решени во овој поглед, оп. .), некои психоаналитичари веруваат дека за тоа кој ќе биде наш партнер во животот, дали ќе успееме во нашите животни амбиции и кога и од што ќе страдаме одлучува исклучиво – потсвеста.

Програмите што се таму ја одредуваат нашата судбина, затоа честопати прибегнуваме кон терминот карма, генетско наследство, морфогенетски полиња … Но, овие програми се првенствено резултат на искуствата од околината кои, според Фројд, се одлучувачки во периодот до четиригодишна возраст, кога нашата личност се уште не е доволно зрела за да се спротивстави на воведувањето негативни програми во несвесното.

Тука лежи коренот на предрасудата што подоцна ќе го обележи целиот наш живот.

Да им овозможат на некои да го постигнат она што изгледа надвор од дофатот на нивните способности и да ги спречат другите да сфатат што треба да обезбеди нивниот гениј.

Некои одат толку далеку и се повикуваат на контроверзниот индиски светец Бабаџи, дека дури и умираме затоа што сме убедени дека смртта е неизбежна и едноставно стана навика од секаков вид! Претпоставувам дека ова е претерување, иако се е можно во природата, така што засега знаеме само едно исклучително едноставно суштество кое е бесмртно, посебен вид медуза.

Некои се шегуваат и велат дека е бесмртна затоа што не знае дека треба да умре!

Иако станува збор за примитивен организам неспоредлив со човекот, се забележува дека ова е показател дека е можна совршена регенерација на организмот, а кај луѓето не може да функционира се додека постојат негативни предрасуди.

За две децении справување со позитивни сублиминални манипулации, откриено е дека постои еден вид типизација на луѓе според кои може да се одреди што ќе ги деблокира и ќе го развие нивниот целосен потенцијал.

Тоа не е болест што се лекува – тоа е човек што треба да се излекува.

Што повеќе се пораките блиски до невербални форми, се чини дека се посилни. И тие ја отвораат вратата за други третмани на молекуларно ниво.

Latest

10 години ALLWeb – во ново руво и нови искуства на дигиталната сцена

Изминативе години покажаа дека технологијата и дигитализацијата се сојузници...

АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР: УПОРНИОТ АВСТРИСКИ МУСКУЛЕСТ ЧОВЕК КОЈ СТАНА СИНОНИМ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ СОН

Сите го знаеме како Терминаторот, гувернерот на Калифорнија и...

Newsletter

spot_img

Don't miss

10 години ALLWeb – во ново руво и нови искуства на дигиталната сцена

Изминативе години покажаа дека технологијата и дигитализацијата се сојузници...

АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР: УПОРНИОТ АВСТРИСКИ МУСКУЛЕСТ ЧОВЕК КОЈ СТАНА СИНОНИМ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ СОН

Сите го знаеме како Терминаторот, гувернерот на Калифорнија и...

Уметничкиот центар ПОЛИФОНИЈА со несекојдневна програма во рамки на Скопско Лето.

21ви Јули со почеток во 21 часот "Македонски шлагери, стари...
spot_imgspot_img

10 години ALLWeb – во ново руво и нови искуства на дигиталната сцена

Изминативе години покажаа дека технологијата и дигитализацијата се сојузници кои го олеснуваат животот и особено работата. Бизнис трансофмацијата се забрза, предизвикувајќи големи промени во...

АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР: УПОРНИОТ АВСТРИСКИ МУСКУЛЕСТ ЧОВЕК КОЈ СТАНА СИНОНИМ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ СОН

Сите го знаеме како Терминаторот, гувернерот на Калифорнија и седумкратниот освојувач на најголемата титула во бодибилдинг, Мистер Олимпија. Сепак, дали знаевте дека Арнолд Шварценегер стана...

ИСКРЕНО СО: Симона Николова – за дискриминацијата, менталитетот и патот до успехот за кој сонува и го остварува

FLIP: Како си?! Симона Н.: Здраво пред сè. Јас сум одлично, благодарам. Чест ми е и задоволство што повторно одговарам на ваши прашања. Не ѝ...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!