Бројни начини на кои можеме да ја разбереме и доживееме љубовта

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Бројни начини на кои можеме да ја разбереме и доживееме љубовта.

Љубовта може да биде сè – и може да биде сè. Постојат различни нивоа, интензитети, аспекти и области на љубов, бидејќи е сложена, флуидна и избегнува дефиниции. Ова се некои од многуте начини на кои ја доживуваме, гледаме и разбираме љубовта.

Љубовта како пресвртница во животот

Личност што длабоко ја сакате се појавува, доживува целосно предавање и посветеност и завршува со скршено срце. Сигурни сте дека тоа беше љубов, дека беше заемна и не можете да си објасните поинаку зошто се случи сè што се случи, освен што беше точно како што требаше да се случи. Требаше да се појави некој што ќе го воздигне твојот свет и потоа ќе го сруши, да се најде себе си и твојот пат.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sammy Robinson (@sammmyrobinson)

Љубовта како изговор за токсични врски

Ако не знаете подобро, дали го апсорбиравте моделот на токсичен став на вашите родители како дете, ако сте биле сведоци на насилство, алкохолизам, разни драми и испади или обратно – студенило и дистанца, што создавало напнатост, болно неизговорено незадоволство и несреќа, ќе бидеш нормален. таа љубов е насилна, деструктивна, драматична, потресна и болна. Нема да се чувствувате добро во стабилна врска, ќе ви треба драма за да можете да се поврзете со љубовните чувства. Се прашувате што ви е, или ќе се откажете од љубовта што е чудовиште што нанесува болка.

Љубовта како спас

Некој се појавува во вашиот живот кога сте на работ, или на дното – или и двете одеднаш и ги ставате на располагање сите ваши капацитети и ресурси. Тој се грижи за вас во секој поглед, тој е тука за вас во секое време од денот и ноќта, ве слуша, разбира, охрабрува, насочува, ја храни вашата душа, го лекува срцето, ве зајакнува и ве поттикнува со целосна самодоверба. Кога станувате, можеби нема да останете со личноста која ве спасила, но чувствувате вечна благодарност.

Единството на спротивностите

Понекогаш сигурно сте се надополнувале затоа што сте многу различни. И, понекогаш сте толку различни што не можете да ги разберете и усогласите. Тоа е љубов на клацкалка и никогаш не знаете кога ќе се искачите и кога ќе се срушите. Чувствата се бурни, но исцрпувачки. Динамиката на врската е таква што во одреден момент сакате само да се симнете од клацкалка, и да седите на земја, неподвижен, додека ништо не се случува внатре и околу вас. Не можете да одржувате рамнотежа во оваа врска, но може да преживеете и во неа, ако сте луд авантурист, чиј најголем страв е дека ќе му биде здодевно.

Страсна љубов

Хемијата се појави од првиот момент и не застана до последниот. Можеби е единствената работа што ве поврзува, но ве поврзува силно и непогрешливо. Во страста, вие двајца сте едно и не ви е јасно зошто ова не продолжува и не се претвора во други аспекти на вашата врска. Страсната љубов има тенденција да биде прекината и да продолжи, сè додека еден од учесниците не најде некој друг (и некој друг вид ofубов).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mao.ge (@mao.ge)

Љубов која ги шири хоризонтите

Тоа е љубовта што ја доживувате со постара и зрела личност, врска во која учите што значи да се биде во врска. Научете ја културата на љубовта, јазиците на љубовта, важноста на комуникацијата, видете ја својата инфериорност во однос на големината на сè за што немате идеја, изостри ја својата интуиција, разберете дека љубовта нема многу врска со чувствата и има што да направете со одговорност, посветеност, искреност, намера и со упорност.

Невозвратена љубов

Невозвратената љубов често има моќ на опсесија. Бидејќи не можете да го споделите и размножите со друга личност, тоа го правите со себе, во вашата глава, во срцето, во вашето тело. И тоа е фрустрирачко и лудо . Во одреден момент, се чувствувате благословени и благодарни што можете да имате толку изобилство на емоции, кои достигнуваат толку длабоки и се толку опфатени што го осветлуваат целиот ваш живот. За некое време, вашата сопствена љубов е доволна за вас. И, тогаш има моменти кога ќе поминеш низ пеколот на изневерени очекувања, копнеж и болка и чувство дека ќе умреш без тоа што ти треба како воздух. Се сакате себеси, го кршите сопственото срце. Непроценлива лекција за љубов.

error: Content is protected !!