Четири начини како вашето бебе да заспие побргу

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Знаеме колку е тежок процесот на заспивање на вашето бебе. Обидете се со овие четири техники, а ние сме сигурни дека ќе ви помогнат.

Заспивањето на вашето дете може да биде напорно во некои ситуации. Па од таа причина треба да го пронајдете најсоодветниот и најлесен начин, вашето бебе да заспие побргу. За да го смирите вашето бебе а и да ви биде многу лесно, ги издвојуваме овие четири едноставни техники кои се покажаa како доста успешни, бебето побрзо и полесно да заспие.

Поттикнете го бебето да се фокусира во една ствар односно во една точка

Бебињата се природно љубопитни и обожаваат да анализираат се околку себе за да се запознаат со околината. Ако успеете погледот на бебето да го фокусирате на некоја конкретна ствар или точка, а особено ако истата се наоѓа во правецот во којгледа бебето тоа може многу побрзо да заспие.

Смирете го бебето со лесно движење на рацете преку лицето

Ова е добар трик доколку бебето веќе е во фаза на заспивање. Лесно движејте ја раката над лицето на бебето и обидувајте се да му шепотите нешто пријатно и да го смирувате. Правете кругови, немојте да ја движите раката напред – назад. Правете го тоа со поспоро темпо а по неколку движења, бебето ќе се смири.

Успорувајте ги вашите движења

Се што ќе одлучите да направите за да го смирите вашето дете, независно дали станува збор за нишање, мазење, чешкање е клучен фактор и треба тие движења да ги успорувате за да се смири бебето.

Лесно го лулајте бебето

Ова е можеби најстариот начин кој помага бебето побргу да заспие. Обидете се овој пат тоа да биде малку поразлично – додека го држите бебето во рацете, едната рака ставете ја на задникот на бебето и лесно лулајте. Ова многу ќе помогне и бебето многу лесно ќе заспие.

error: Content is protected !!