Чизкејк од малини: Рецепт за освежувачка торта што постојано ќе ja правите

spot_img

Слични

Милка тарт: Чоколадно задоволство кое се припремува за час!

Милка тарт: Чоколадно задоволство кое се припремува за час! Комбинација...

Здрав чоколаден колач со банана кој мора да го пробате

Здрав чоколаден колач со банана кој мора да го...

Домашен јогурт сладолед со кајсии (РЕЦЕПТ)

Домашен јогурт сладолед со кајсии (РЕЦЕПТ). Совршено летно уживање. Потребни состојки: ...

Стапчиња со цимет : Крцкава закуска од 4 состојки ! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Стапчиња со цимет : Крцкава закуска од 4 состојки...

Како да направите совршена пена за нес кафе: Тајната е во еден чекор

Како да направите совршена пена за нес кафе: Тајната...

Сподели

Чизкејк е прекрасна, лесна и вкусна торта, а особено им се допаѓа на домаќинките бидејќи не мора да се пече. Таа е идеална за секојдневниот живот, но исто така и за прослави на родендени или други специјални прилики. Овој рецепт е едноставен и брз за подготовка, и ќе ги собори од нозе сите членови на домаќинството.

Состојки за чизкејк:

  • 300 грама бисквити
  • 150 грама маргарин (собна температура)
  • 150 грама шеќер во прав
  • 150 мл сок од портокал

За фил :

  • 300 мл слатка павлака
  • 100 грама шеќер во прав
  • 500 грама крем сирење
  • 150 грама павлака
  • 1 желатин
  • 50 мл вода

Овошен фил :

  • 300 грама малини
  • 300 мл вода
  • 5 лажици шеќер
  • 1 желатин

Подготовка:

Изматете го маргаринот со шеќер во прав во миксер , додадете 300 грама мелени бисквити и сок од портокал. Мешајте убаво да се соедини. Ставете обрач со дијаметар од 26 см.

Вака подготвеното бисквитно тесто развлечете го и израмнете го со лажица, па држете го во фрижидер додека го правите белиот фил.

Измешајте го желатинот со 50 ml вода и оставете ја да отстои десетина минути . Во меѓувреме, изматете ја слатката павлака.

Во друг сад изматете го крем сирењето со шеќер, па додадете ја павлаката . Комбинирајте ја изматената слатка павлака со крем сирењето.

Топете го желатинот во пароброд или во микробранова печка. Земете две или три лажици од фил и истурете го во стопениот желатин, измешајте, па дури потоа додадете го во фил и добро измешајте.

Истурете го филот врз кората и лесно премачкајте да не останат дупки.

Ставете малини, вода и шеќер во шерпата. Мешајте 10 минути на тивок оган додека не се појави пена што треба да ја отстраните. Додека се готви преливот, стопете го желатинот како за белиот фил и лесно измешајте го во вареното овошје.

Оставете да се излади десет минути, а потоа истурете го врз белиот фил.

Ставете го чизкејкот во фрижидер неколку часа.

Пријатно !

error: Content is protected !!