Чоко коко мус : За неколку минути до совршен десерт!
Вистинско кремасто чоколадно уживање – и тоа на здрав начин! Кокосовото млеко е одлично за луѓе кои се алергични на бадемово, соја или кравјо млеко.
Состојки
- 400мл кокосово млеко
- 200гр чоколадо со што поголем процент на какао
- 6 лажици стевија или друг засладувач
- 1 лажица кокосово масло
- 3 лажицикокосово брашно
- 100гр овошје по вкус (боровинка, калинка)
Како да го подготвите коко чоко мус ?
Истурете кокосово млеко во тавата и загревајте додека не почне да врие. Тргнете го од оган, а потоа додадете ги другите состојки (сè освен овошјето) и мешајте додека сè не се стопи и соедини. Навлажнете ги стаклените чаши со ладна вода, а потоа истурете ја сочуваната смеса. Оставете да се излади, а потоа посипете со овошје и ставете го во фрижидер два часа да се излади добро.
Уживајте!