Дали бракот може да опстане по изневерувањето?

Слични

Три сигурни знаци дека имате одличен секс со партнерот

Три сигурни знаци дека имате одличен секс со партнерот. Сексот...

Секс после породување: Факти за кои никој не зборува, а се важни!

Секс после породување: Факти за кои никој не зборува,...

5 фази на љубов низ кои поминуваат сите парови

5 фази на љубов низ кои поминуваат сите парови. Секоја...

Сподели

Дали бракот може да опстане по изневерувањето?

Да се ​​доживее неверство во брак, дефинитивно, е тешко. Дали има простор за помирување?

Сè во што верувавте до вчера падна во вода и во рацете ги имате само фрагментите од бракот што ве сечат како брич. Можеби сте размислувале што би се случило ако некој од вас е неверен во текот на годините пред вас и веројатно сте дошле до заклучок дека во тој случај раскинувањето е неизбежно.

Па повторно, еве сте во тој момент до кој не верувавте дека некогаш ќе стигнете. Размислувате. Што е следно? Дали постои можност вашиот брак да биде повторно нормален по неверството? Дали воопшто вреди трудот? Без разлика кој изневерувал во бракот, може да се надмине настанатата ситуација, па дури и да се направи бракот подобар отколку што бил претходно. Сепак, ова бара соработка од двете страни.

Ви откриваме кои чекори треба да ги преземете ако вие сте изневериле и ако сакате вашиот брак да опстане и по неверството.

Кажете сè

Наведете ги сите детали поврзани со измамата. Бидете отворени. Можеби размислувате во насока дека ќе го повредите сопругот со непотребни детали и дека уште повеќе ќе ја влошите ситуацијата, но нема да биде така. Иако ќе му биде тешко да слушне некои работи, тој ќе ја цени вашата подготвеност да бидете искрени повеќе од сè. Скриените лаги обично излегуваат на површина кога најмалку очекувате. Затоа, не заборавајте да кажете сè.

Пресечете сè што ве врзува за друга личност

За да ја завршите аферата ефикасно и да ги намалите сите искушенија од корен, не смеете да оставите отворена врата. Избришете ги телефонските броеви и електронската пошта на даденото лице. Не одржувајте контакт со него на социјалните мрежи и не одете на места каде што знаете дека ќе го сретнете. Ако имате заеднички круг на пријатели, најдобро би било да ги заобиколите. Ќе ви биде тешко да ги прекинете сите врски, но сето тоа вреди за да се зачува бракот. На овој начин ќе му покажете на сопругот дека сте сериозни и дека навистина се каете за тоа што сте го направиле.

Бидете отворена книга

За да го обновите вашиот брак, на вашиот сопруг ќе му требаат многу докази дека навистина може повторно да ви верува. Во овој поглед, мора да бидете подготвени за честите прашања што ќе следуваат од негова страна. Исто така, погрижете се да разговарате со други луѓе пред него, а вашиот телефон да биде без лозинка за да докажете дека немате што повеќе да криете.

Не очекувајте закрепнување преку ноќ

Дури и ако вашиот сопруг е навистина подготвен да ви прости и повторно да ви ја даде довербата, тоа нема да се случи преку ноќ. Потребно е време за да ја докажете вашата лојалност, а тој да го препознае трудот во вашите постапки. Направете сè што е во ваша моќ за да бидете достојни за неговата љубов и тој повторно ќе ви ја даде.

error: Content is protected !!