Дали губите концентрација додека работите од дома? Променете три работи и ќе бидете поефикасни од кога било

Слични

Оваа е најопасната форма на манипулација!

Оваа е најопасната форма на манипулација! Како да препознаете ментална...

7 чекори за надминување на бесот!

7 чекори за надминување на бесот! Кога сме лути, воопшто...

13 најубави цитати од глумицата Џенифер Анистон

13 најубави цитати од глумицата Џенифер Анистон. „Откако ќе разберете...

Како да ги негувате собните билки во текот на летото?

Како да ги негувате собните билки во текот на...

Сподели

Дали губите концентрација додека работите од дома? Променете три работи и ќе бидете поефикасни од кога било.

Ефикасната работа од дома е клучот за успех и на работа и во семејни односи.

Работата од дома целосно ја промени нашата животна рутина и остави трајни последици, па дури и денес, кога помина најсилниот бран на короната, многу компании ја задржаа навиката да се работи од дома.

Сепак, фокусот лесно може да се изгуби додека работите дома, а нашата концентрација ќе биде на минимално ниво. Во тој случај, прочитајте некои од нашите совети кои ќе ви помогнат да останете што е можно фокусирани и ефикасни додека работите на вашиот компјутер.

1. Извадете го телевизорот од работната средина

Донесете добра одлука и отстранете го ТВ од вашата околина, просторијата во која работите. Ако имате телевизор, многу е веројатно дека тоа е честопати причина за одложување на работата. Ако го тргнете телевизорот од вашето непосредно работно опкружување, вашата продуктивност неизбежно ќе се зголеми.

2. Изведете мали ритуали

Околината во која работите често има големо влијание врз нивото на продуктивност. Значи, ако работната маса е местото каде што вообичаено извршувате поголем дел од работата, обидете се да ја завршите целата работа на бирото. Вклучете во вашата работа пијалок, како што се кафе, чај или шише вода, ставете ги близу вас.

Ако не сте сигурни која околина е соодветна за вашиот фокус, обидете се да запомните како изгледаше кога сте биле последни продуктивни.

3. Распоредете го времето на вистински начин

Одвојте јасно време кога ќе бидете фокусирани. Треба да биде наменето само за работата што сакате да ја завршите. Треба да го знаете точниот ден и време на почетокот и крајот на работата. На овој начин ќе бидете ментално подготвени за периодот во кој ќе ви треба фокус и концентрација. Доделување на вашето време значи одделување на стресот од работата што треба да ја завршиме.

error: Content is protected !!