Дали некој ги знае одговорите на овие прашања?

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Дали некој ги знае одговорите на овие прашања?

Зошто модерните технологии, во исто време, произведуваат лименки за пиво кои не се распаѓаат во депонија за 100 години, и каросерии на автомобили што се кварат за 5-6 години?

Зошто сокот од лимон е направен од концентрат а детергент за миење садови од вистински лимон?

Зошто белиот конец што ги поврзува новите чорапи е секогаш посилен од конецот од кој се направени чорапите?

Секој ја знае познатата скулптура на Роден „Мислителот“. Се прашувам долго време: за што може да размисли човек?

Зошто, кога фрлате правоаголна цигла во водата, круговите се расфрлаат низ водата?

На кој состанок смееме да престанеме да го вовлечуваме стомакот?

Зошто секогаш доаѓа на ум добар аргумент половина час по дебатата?

Како да заспиете без да ѕиркате во фрижидерот и телефонот?

Дали забележавте дека кафето побрзо се лади во близина на компјутерот, особено кога е вклучен интернетот?

Каде исчезнуваат чорапите од машината за перење?

Ако женското пријателство не постои, а пријателството помеѓу маж и жена е невозможно, тогаш со кого треба да се дружи жената?

Зошто мачките предат?

Кога ќе испуштите парче од нешто на подот, дали брзо го кревате и дувате на него пред да го ставите во уста?

Дали сте вие ​​од оние луѓе кои ставаат прст во устата на мачката кога се прозева?

Како да му објаснам на мојот сопруг дека се омажив за него , а не го посвоив?

Мачени сме од две прашања, зошто спиеме толку слатко преку ден, и зошто храната е повкусна ноќе?

Каде одат парите?

Од каде толку прашина?

Зошто тркалезна пица секогаш доаѓа во квадратна кутија?

Ако космосот е создаден од голема експлозија, што постоело пред тоа?

Како лекот против болки точно знае што ме боли?

Зошто луѓето секогаш посилно ги притискаат копчињата кога батериите во далечинскиот управувач се послаби?

Сигурно веќе сте слушнале за неуништливите црни кутии во авионите … па зошто да не произведувате цел авион од таков материјал?

Дали прво се будите или прво ги отворате очите?

Дали има прашања што ве мачат?

Дали знаете за оние прашања каде што едноставно немате одговор. Ако имате интересни одговори на овие прашања, пишете ни во коментар…

error: Content is protected !!