Дали откривате премногу за животот на вашето дете на Интернет?

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Дали откривате премногу за животот на вашето дете на Интернет?

Постојат работи кои се во ред и оние што не се во ред. Социјалните мрежи станаа дел од нашето секојдневие.

И ние сме навикнати да споделуваме разни информации за нашите животи на нив.

Значи, понекогаш претеруваме без дури и да го забележиме тоа.

На пример, кога станува збор за деца, некои мајки не сакаат да најдат апсолутно ништо поврзано со нивните деца на социјалните мрежи, додека други немилосрдно објавуваат фотографии од своите бебиња и споделуваат детали за нив.

Но, дали знаете каде е границата?

Што не е во ред?

– Претставете го бебето на светот со слика од породилиштето.

– Објави симпатични семејни моменти.

– Објавувајте симпатични фотографии на бебе или дете како си игра, во нова облека, правејќи смешно лице.

– Прашајте пријатели од социјалната мрежа за совет во врска со докторот, здравјето, купување на бебешки работи…

Што е премногу:

– Објавувајте 5-10 нови фотографии од вашето дете секој ден.

– Отварате профил под името на бебето и се преправате дека бебето ги пишува статусите самостојно.

– Го облекувате бебето само за нова фотографија на Инстаграм и се вознемирувате сè додека не излезе совршена

– Го споделувате со пријателите на социјалните мрежи секој детал за здравјето на вашето дете.

– Го снимате секој мал напредок на вашето бебе со статуси (сега повторно цицаме, сега стануваме, сега какаме).

error: Content is protected !!