Дали спротивноси навистина привлекуваат или не ?

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Дали спротивности навистина привлекуваат или не ?

Спротивностите привлекуваат – сигурно сте го слушнале безброј пати. Но, дали е навистина така?

Ниту експертите немаат јасен и единствен одговор на ова прашање, а на него пишува „да и не“.

СЕ ПРИВЛЕКУВААТ.. ..

Кога станува збор за личноста – да ги имате истите карактеристики на личноста како партнер може да предизвика сериозни конфликти. Постојат луѓе кои сакаат да бидат во центарот на вниманието, и тешко можат да бидат со некој што го сака истото.

Исто така, две срамежливи и повлечени лица, не можат да функционираат добро заедно.

Кога станува збор за изгледот – важи и правилото за привлекување спротивности. Мажите со темна кожа обично „паѓаат“ на русокоси, исто како и русокосите жени како црните мажи.

Кога станува збор за интереси – ова може да ве изненади, но не е добро кога и двајцата имаат исти интереси. Обично бараме партнер кој споделува слични вредности, кој доаѓа од слично потекло, има слично хоби – голф, тенис, скијање, патувања, чита … Се случува да најдат таква личност, но често има недостаток на хемија и страст. Ако лицето кое е со вас има различни интереси, тоа може уште повеќе да ве врзува за неа!

СПРОТИВНИЦИТЕ НЕ СЕ ПРИВЛЕКУВААТ …

Кога станува збор за некои важни аспекти на животот, како што се животните цели, кариерата, односот кон парите … веќе е важно да имате слични ставови.

Ако едниот од партнерите е работохолик, а другиот мрази да биде толку сам, тоа веќе не е случај. Ако и двајцата посветат многу време на својата кариера, ќе најдат заеднички јазик и меѓусебно разбирање. Исто така е важно вашите религиозни и политички ставови да се совпаѓаат, за да можете да остварите долга врска.

error: Content is protected !!