Дали сте креативни или претпазливи: Проверете што зборува времето за спиење за вас

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Дали сте креативни или претпазливи: Проверете што зборува времето за спиење за вас.

Рано легнувањето има свои предности, но постои верување дека „ноќните птици“ се посебни луѓе.

Науката докажа дека оние кои имаат и ги почитуваат дневните и ноќните рутини и распореди се многу попродуктивни и поуспешни од луѓето кои живеат спонтано.

Верувале или не, вашите навики за спиење откриваат многу за вас, па дури и детали за кои не сте ни свесни или сте убедени дека околината не ги забележува.

Можеби не ви звучи пријатно, но кога одите во кревет, тоа ги открива вашите карактеристики , односно вашиот карактер.

Времето кога ќе легнете ќе ви каже колку сте внимателни, сигурни или каприциозни.

1. Ако одите во кревет помеѓу 20 и 22 часот

Легнувањето во рана вечер има смисла ако имате обврски во раните утрински часови.

Но, ако легнете за време на викендите помеѓу 20 и 22 часот, постои голема веројатност дека сте внимателна личност која копнее по ред, работа и дисциплина.

Сакате да се забавувате, но секогаш му давате приоритет на вашето здравје. Понекогаш раниот сон може да ве спречи да искусите нови и возбудливи работи во животот.

2. Ако одите во кревет помеѓу 22 часот и полноќ

Ова време на спиење е карактеристично за интелигентните луѓе. Ако ова е распоредот што го одбравте да легнете, вие сте сигурен, паметен и вреден работник.

Сепак, имате изразени бунтовни одлики на личност и сакате да го искажувате своето мислење секогаш кога ќе имате можност.

3. Ако одите во кревет помеѓу полноќ и два часот наутро

Вие сте ноќна птица. Важите за креативен мислител, но и за оние кои се плашат дека ќе промашат „нешто важно“ со тоа што ќе легнат рано.

Вие сте немирни, родени истражувачи и знаете да бидете каприциозни. Тешко е да ја одржувате рамнотежата што ја посакувате во животот.

4. Ако одите во кревет помеѓу 2 и 4 наутро

Ако одите во кревет рано наутро, се сметате за слободоумна личност, која не сака наметнати правила и одбива да се придржува до нормите. Ја сакате слободата и да бидете „свој шеф“, затоа што не толерирате авторитет.

Луѓето кои легнуваат доцна во кревет се бунтовни, огнени и брзи. Тие не толерираат неред, но често поради недостаток на дисциплина не постигнуваат голем професионален успех.

Тие обично преферираат хонорарни занимања.

error: Content is protected !!