Дали знаете каква порака ви испраќаат вашите соништата?

Слични

Сподели

Дали знаете каква порака ви испраќаат вашите соништата?

Сите сонуваме, секоја вечер, а сепак знаеме многу малку за соништата и какви пораки тие всушност ни испраќаат. Постојат неколку факти што можеби не сте ги знаеле за соништата.

Сонувањето може да помогне при учењето

Ако студирате на факултет или се обидувате да совладате нова вештина, размислете да легнете порано наместо да учите доцна во ноќта. Кога мозокот сонува, тоа ви помага да научите и да ги решите проблемите. Истражувањата покажаа дека преку сон мозокот обработува нови информации. За подобар и подобар сон и можност за учење, избегнувајте бучава во спалната соба, како што е ТВ, што може негативно да влијае на квалитетот на соништата.

Најчестиот сон? Изневерување на партнерот!

Ако некогаш сте се разбудиле по сон во кој сопругот ве изневерил на пример со пријателка, не сте во малцинство. Најчестиот (забележан) сон е оној во кој партнерот изневерува. Истражувањето спроведено на повеќе од 5.000 луѓе покажа дека сонот за мамење ги прогонува повеќето луѓе и се повторува. Ретко се поврзува со измама во реалниот живот, а повеќе укажува на страв од напуштање.

Во текот на ноќта имаме неколку различни соништа

Не сонувате само еднаш во текот на ноќта, сè е во врска со соништата, едноставно не се сеќавате на нив, потврдија експертите. Сонуваме на секои 90 минути во текот на ноќта, а секој циклус на соништа е подолг од претходниот. Првиот ноќен сон трае околу пет минути, а последниот, пред да се разбудите, може да биде долг до 45 минути. Според некои проценки, повеќето луѓе сонуваат повеќе од 100 000 пати во текот на нивниот живот.

Повторувачки пораки од соништата

Дали често сонувате ист сон? Побарајте ја скриената порака во тој сон за да го решите проблемот што ве мачи. На пример, луѓето честопати можат да сонуваат да изгубат или да скршат заб. Во овој сон, можете да размислите за забите и што всушност претставува устата. За заспаниот ум, забите и устата се симбол за зборови, па затоа вниманието што го посветувате на забите во сонот потенцијално сугерира да работите на комуникациски вештини.

Дури и бизарни соништа можат да се објаснат

Значењето на соништата е често поврзано со работи што треба да се разберат за вас и за вашата околина. Затоа, наместо да ги отфрлите како неважни, размислете како се чувствувавте за тој чуден сон. На пример, понекогаш циркус и бура се само начини да искажете низа емоции кон вашата мајка.

error: Content is protected !!