Дали знаете кој е нај Инстаграмскиот град во светот?

Слични

Сподели

Можете ли да погодите кој е нај Инстаграмскиот град во светот – толку многу што е вклучен во Гинисовата книга на рекорди?

Гинисовата книга на рекорди отсекогаш била ризница на сите занимливости. Прелистувајќи ги страниците на нивната книга, наидовме на интересно истражување и запис. Имено, според истражувањето и податоците од 2017 година, а потоа и следната година, Њујорк е нај Истаграмскиот град во светот! Оставајќи зад себе метрополи како Париз, Лондон, Москва, Истанбул и други. Па затоа Њујорк дефинитивно го заслужува епитетот најдобар град, во секоја смисла.

Како точно овој град ја заслужи таа ласкава титула?

Врз основа на бројот на објавувања по геолокација и хаштагови, и во соработка со самата платформа Инстаграм, Гинисовата книга на рекорди лесно пресметуваше, проверуваше и утврди дека Њујорк е нај Инстаграмскиот град а како и да не биде.

Град кој никогаш не спие, разновидна храна од сите делови на светот, локации кои го одземаат здивот, а камоли кога ќе ги видите во живо, град чијшто секој агол раскажува единствена, необична, волшебна приказна… Атмосфера и енергија каде и да На друго место, ова се само некои од работите што го прават Њујорк Сити навистина посебно и невообичаено место.

Па, потврдено е дека Њујорк е нај Инстаграмскиот град во светот, но сепак има и други градови кои се најдоа на оваа листа?

Покрај градот кој никогаш не спие, на листата на нај популарни градови во Инстаграм се најдоа и :

  • Москва
  • Лондон
  • Сао Паоло
  • Париз
  • Лос Анџелес
  • Санкт Петербург
  • Џакарта
  • Истанбул
  • Барселона

Ако не бевме среде пандемија, сигурно би испланирале неколку патувања… Ако се прашувавте, според вас кој град би ја зел титулата за нај инстаграм освен Њујорк?

error: Content is protected !!