Дали знаете колку жените се разубавуваат дневно?

Слични

Ослободете се од брчките преку природен пат

Ослободете се од брчките преку природен пат. Брчките се голем...

Сподели

Дали знаете колку жените се разубавуваат дневно?

Жените изгледаат најдобро само два часа на ден, иако поминуваат повеќе од 40 минути секој ден на разубавување.

Жените поминуваат 38 минути секој ден на подготовки – 10 минути за туширање, 11 минути за фризури, осум минути за шминка и девет минути за избор на облека.

Истражувачите откриле дека два часа по напуштањето на куќата, жените почнуваат да го губат утринскиот сјај.

Стресно патување до работа, во комбинација со неколку часовна работа, остава последици врз нивниот изглед – рече еден од истражувачите. Поради тоа, тие се обидуваат да го задржат изгледот што го имаа кога доаѓаа на работа во текот на денот

Истражувањето, направено на 2.000 жени, покажало и дека повеќето жени одат во тоалет околу 12 часот за да се „освежат“, да ја поправат шминката и фризурата.

Меѓутоа, во попладневните часови, тие генерално губат интерес за нивниот изглед, избегнувајќи да гледаат во огледало.

error: Content is protected !!