Дали знаете на кои активности во животот трошиме најмногу време? Резултатите се НЕВЕРОЈАТНИ

Слични

Сподели

Дали знаете на кои активности во животот трошиме најмногу време? Резултатите се НЕВЕРОЈАТНИ.

Научниците од Соединетите држави открија за кои активности поминуваме најмногу време во нашите животи.

Просечна личност која живее нешто повеќе од 70 години, поминува скоро третина од својот живот во сон, додека 14 години од неговиот живот се поминати на работа, што претставува скоро една четвртина од неговиот живот.

При вршење лична хигиена и чистење, просечно лице троши до седум години, а троши околу шест години на исхрана. Пет години е времето кое едно лице го поминува чекајќи, додека учи и учи четири години. Поминуваат две години во телефонски разговори за просечна личност, а тој поминува до три години пред мал екран и одржува состаноци.

Во кујната се поминуваат скоро пет години 

Ако не сакате да поминете цела година во животот во потрага по изгубени работи, што е просек, обидете се да запомните подобро, а потоа можеби ќе можете да поминете повеќе време во активности што ги сакате. Според податоците добиени од научниците, луѓето поминуваат до пет години во кујната додека не наполнат 60 години, а во сообраќајот поминуваат помеѓу 3 и 4 години.

Лице со просечен животен век од 72 години во бања, додека пегла и купува поминува половина година, или просечно една и пол година заедно за овие активности.

error: Content is protected !!