Добар трик како да го натерате детето да чита лектира

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Добар трик како да го натерате детето да чита лектира.

Ако книгата ви е интересна, ќе биде и за детето. Тоа е првото правило.

Учебната година започна, и вашето дете веројатно не ги прочита лектирите на списокот избран за оваа учебна година. Не е доцна да се поправи тоа, затоа потсетете го дека е подобро да започне со читање на лектира сега, додека тоа се уште нема многу обврски со другите предмети.

На крајот на краиштата, тоа што му дозволивте да се одмори, да игра, да ужива за време на празниците во слобода, добро го направивте. Експертите велат дека е важно детето да ги наполни батериите, за да биде свежо за нови часови. Но, сега е време да се вратиме на вистинскиот пат.

Зборувајте со детето за книгата, гледајте го филмот.

Експертите ве советуваат да му помогнете во тоа. Изберете книга што е на списокот заедно, дознајте за тоа, направете вовед што би можел да му биде интересен и „поттикнете го“ да ја прочита.

Кога ќе имате време, учествувајте во процесот, покажете му дека се забавувате и конечно заедно внесете ја анализата, подготвени за моментот кога книгата ќе биде обработена на час.

error: Content is protected !!