Стилска Гардероба За Вашето Домашно Милениче Во Студените Зимски Месеци

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Ниските температури честопати нè наведуваат да го избегнеме напуштањето на куќата, освен ако не е навистина потребно. Но, што е со вашето домашно милениче?

Двапати на ден, тоa навистина треба да оди на прошетка и да ги исполни сите свои физиолошки потреби. И додека тивко облекувате слоeви на џемпери, јакни, капи, шалови и ракавици, врзувајќи ги зимските чизми за да го однесете вашето домашно милениче на утринска или вечерна прошетка, погледот во неговото трепетливо тело е доволен знак дека му  е ладно и на помислата дека треба да излезе надвор од куќата.

Иако кучињата во многу случаи имаат свој „зимски капут“ кој совршено ги штити од студ, има и такви раси кои навистина не ја прилагодиле косата на студеното време. Ова е особено точно за кучиња со кратка коса и помали раси.

Долгите прошетки во паркот, трчање и уживање во зимската идила со облека за зимско куче добија целосно ново значење. Замислете само колку возбудено вашето домашно милениче ќе  мавта со опашката кога ќе му го земете топлото палто и ќе го поканите да ви се придружи во ходникот по повод подготвувањето да ја напушти куќата.

Ви предложуваме  облеката и за дождливо и за суво време и се надеваме дека ќе најдете нешто прилагодено за вашето куче.

error: Content is protected !!