Дознајте како Фенг Шуи влијае на љубовта и врските

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Дознајте како Фенг Шуи влијае на љубовта и врските.

Иако постојат многу начини да ја зајакнете вашата врска, Фенг Шуи нуди низа совети дизајнирани да привлечат енергија на љубовта. Добрата Фенг Шуи енергија може да го подобри квалитетот на вашите односи, додека лошата енергија може да биде многу штетна.

НЕБАЛАНСИРАНА ОБЛАСТА НА ЉУБОВТА И БРАКОТ

Во Фенг Шуи, југозападната област Багуа е поврзана со љубов, врски и брак. Препорачливо е да користите лекови Фенг Шуи во оваа област со цел љубовната врска да биде стабилна. Елементот на југозападната област е земја, затоа во оваа област е потребно да се користат елементите на земјата или огнот што ја храни земјата. Понекогаш се случува југозападната област да има неурамнотежен проток на енергија или да биде лошо поставена. Ова би значело дека просторијата за перење, бања, плакарот или гаражата се во вашата љубовна зона, што бара од вас да посегнете по некои од лековите Фенг Шуи.

ЛЕКОВИ НА ФЕНГ ШУИ

 • Прифатете дека неповолна поставка покажува енергетски обрасци кои лошо се одразуваат на вашиот љубовен живот.
 • Воведете во југозападната област на лекови Фенг Шуи кои промовираат хармонична енергија. Зајакнете го земјениот елемент, заедно со огнот, избегнувајќи вода, дрво и метал.
 • Внесете слики и симболи што покажуваат љубов.
 • Украсете ја вашата спална соба со елементи во парови (две ламби, две свеќници).
 • Одржувајте ред и чистота во спалната соба за да го поттикнете протокот на позитивна енергија.
 • Отстранете ги предметите од спалната соба што предизвикуваат тага кај вас.
 • Ослободете се од емотивната „прашина“ од минатото.

 

ЛОША ЕНЕРГИЈА ВО СПАЛНАТА

Проток на лоша енергија во спалната соба може да се појави од многу причини:

 • недостаток на природна светлина
 • неправилна положба на креветот
 • отсуство на цврста глава
 • присуство на работи зад вратата, како и електрични апарати
 • неред и нечистотија

Оставете ја природната светлина во вашата спална соба секој ден со отстранување на завесите од прозорците. Отворете ги и дадените прозорци и оставете свеж воздух да влезе во просторијата. Ставете го вашиот кревет во командна позиција. Тој треба да биде свртен кон вратата, но не и во директен контакт со нив. Вратата на спалната соба треба да биде затворена додека спиете. Не дозволувајте нередот да ја проголта вашата спална соба. Отстранете го сè што нема место таму. Обрнете внимание на прашината под креветот и преполниот плакар.

error: Content is protected !!