Дознајте: кој е вистинскиот маж за вас врз основа на вашата личност?

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Дознајте: кој е вистинскиот маж за вас врз основа на вашата личност?

Љубовните врски се комплицирани.

Честопати ни се допаѓа некој премногу физички, за да можеме да си објасниме дека едноставно психички не се совпаѓаме. Од друга страна, понекогаш наоѓаме некој со кој навистина можеме да водиме значајни разговори, но она што недостасува во таа равенка е физичката привлечност. За да може романтичната врска да биде одржлива, важно е да најдете некој кој одговара на вашата личност.

Кога ќе најдете некој таков, сите коцки имаат тенденција да се совпаѓаат. Од таа причина, ви откриваме кој е вистинскиот маж за вас, врз основа на вашата личност.

Перфекционист најдобро се снаоѓа со авантурист

Перфекционистичкиот тип на личност има исклучително високи стандарди. Таквите луѓе често се критични и кон себе и кон партнерот. Тие се мотивирани да ги подобрат луѓето и светот околу нив. Сепак, многумина ги сметаат за опсесивни и склони кон осуда. Вистина е дека овие луѓе го сакаат совршенството и никогаш не ни помислуваат да побараат помош од другите. Најдобрата личност за перфекционист е авантурист кој може да го научи малку да ужива во животот, а не секогаш да биде толку сериозен.

Личност која ги остварува своите замисли најдобро се справува со авантурист

Овој тип на личност се мери себеси според неговите успеси. Обично не е во близок контакт со своите чувства, ниту со чувствата на партнерот. Таа е ефикасна во она што го работи, но често е и конкурентна. По природа е склона кон нарцисоидно однесување и преокупирана со работа, а многу често го запоставува саканиот. На ваква личност и треба авантурист, бидејќи само тој може да ја научи како малку да забави во животот.

Романтична личност највеќе одговара со перфекционист

Како што може да се очекува од романтичар, тој е многу емотивен тип на личност, често воден од идеалистички погледи на светот. Романтичните луѓе се креативни, имаат топло срце и лесно привлекуваат потенцијални партнери. Сепак, тие имаат проблем со нивното задржување. Романтичарите често паѓаат во депресија, се борат со чувството на вина и имаат претерани очекувања во однос на достапноста на саканата личност. Иронично, перфекционист најмногу би им одговарал, бидејќи може да ги научи како да бидат дисциплинирани и практични.

Лојална личност е најсреќна во комбинација со мирна личност

Личноста која е многу лојална по природа, ја сака сигурноста и се плаши од каква било промена, бара од партнерот сигурност, одобрување и охрабрување. Таа има тенденција да не се откажува лесно од довербата и да остане во врска навистина долго време. Понекогаш ја покажува својата параноична страна на личноста, анксиозноста и одбранбениот механизам, ценејќи ја искреноста пред се друго. На таков човек најмногу му одговара мирен човек кој може да му покаже дека животот е убав ако нему му го остави.

Авантуристите најдобро се справуваат со лица кои се заинтересирани за се наоколу

На типот како авантурист навистина му треба многу слобода. Има многу краток опсег на внимание, сè станува досадно многу лесно, особено во љубовните врски. Сака да се забавува, но и да избегнува страдања и негативност. По природа, авантуристот е шармантна личност која се препушта на своите спонтани дела. Често е импулсивна, недисциплинирана и бунтовничка. Некој кој го набљудува светот околу себе со остро око најдобро би одговарал за таква личност. Тој ќе го задржи авантуристот на земја.

error: Content is protected !!