Џин тоник помага во борбата против алергијата – целосно ги ублажува симптомите, еве зошто

Слични

Како да препознаете свежо овошје и зеленчук?

Како да препознаете свежо овошје и зеленчук? Менаџерите за свежина...

Како да дадете некому прва помош: Научете 5-минутна лекција за спасување живот

Како да дадете некому прва помош: Научете 5-минутна лекција...

Најздраво летно освежување: 3 причини зошто треба да јадете лубеница секој ден

Најздраво летно освежување: 3 причини зошто треба да јадете...

Сподели

Џин тоник помага во борбата против алергијата – целосно ги ублажува симптомите, еве зошто.

Во прилог на освежување, џин и тоник можат да ги ублажат симптомите на алергија.

Сезоната на алергии во голема мера започна, а со тоа и добро познатите симптоми како кивање, кашлање и насолзени очи.

Иако алергиите се третираат со антихистаминици, помалку е познато дека чаша алкохол, џин и тоник може да ги ублажат нивните симптоми.

Хистамин и сулфит се супстанции кои ги влошуваат алергиските реакции и се наоѓаат во одредени видови храна и алкохолни пијалоци – претежно во потемни и ферментирани, како што се црвено вино и пиво.

Спротивно на тоа, џин и тоник имаат мала количина хистамин, а џин, првично, воопшто не содржи сулфит, освен ако производителот потоа не го додаде во пијалокот.

Токму поради споменатата содржина, овој коктел може да ги отвори дишните патишта и да ги намали алергиските симптоми. За да се избегне забуна, тоа нема да излечи, но ќе ги ублажи тешкотиите.

error: Content is protected !!