Фенг Шуи открива – Овие предмети никогаш не смеат да се чуваат во куќа

Слични

Ова се четирите фази од животот според познатиот психолог Карл Јунг

Ова се четирите фази од животот според познатиот психолог...

“ВОДА” на Давор Јордановски за спектакуларно затворање на 42 издание на Скопско Лето

Давор Јордановски - Пијанист, композитор, уметник, продуцент. Јордановски со своето класично...

Сподели

Фенг Шуи – Овие работи привлекуваат лоша енергија и треба да се отстранат од домот – особено одредени слики!

Фенг Шуи, како вештина за уредување на просторот, користи и разни украсни предмети со цел да воспостави нови енергетски текови и да ја пренасочи и активира енергијата.

За таа цел, еден од многу едноставните начини е да го декорирате вашиот дом со уметнички слики и предмети што имаат симболика во хармонија со принципите на 5-те елементи и ориентација кон страните на светот.

Јас препорачувам што е близу до вашите навики и психологија, затоа опремувајте го вашиот простор со украси и слики што ќе донесат позитивна енергија и визуелно ќе го охрабрат семејството да се чувствува подобро во просторот.

Што да се исфрли според Фенг Шуи?

Во литературата се зачувани многу записи за силната енергија што може да ја имаат сликите. Кога уметникот создава слика, тој ги пренесува своите чувства на платното. Тој ја избира темата, ја избира палетата на бои, ги подредува предметите на сликата, како што се чувствува во даден момент. Затоа, преку уметничкото платно, можеме да ја видиме реалната состојба на личноста на уметникот и да ги почувствуваме неговите емоции. Затоа секоја слика предизвикува емоционална реакција кај оние што ја набудуваат.

Истражувачите тврдат дека секоја уметничка слика влијае на расположението и состојбата на набљудувачот, дури и ако тој ги види само еднаш. Постојат многу примери во историјата кога ремек-дела исполнети со тешка енергија го уништиле здравјето на нивните сопственици. Темата на некои слики и компонентата на бојата изгледаат толку депресивно што дури и нивната репродукција не се препорачува да се чува во куќата.

Затоа, анализирајте што имате на вашите ѕидови и ако се работи за мотиви кои поттикнуваат агресија, тага и непријатност, дури и да биле вредни подароци, веднаш отстранете ги. Обидете се да ги третирате без приврзаност.

Големо „НЕ“: Маски од африкански племиња, какво било оружје, слонови коски, слики и фотографии од војна, тага, агресија и насилство, аранжмани на исушени и пластични цвеќиња – отстранете ги овие работи од дома.

Што е најдобро да се стави на одредени sидови?

Препорачувам примарно да ги опремите дневната соба и трпезаријата со слики и да бидете внимателни кога поставувате слики во спалната соба, работната соба и детската соба.

Еден од многу добри двигатели на енергија според Фенг е ходникот каде треба да видите убаво осветлени слики со позитивни вибрации, слики за добредојде, веднаш од влезната врата.

Детските соби треба да бидат внимателно опремени и треба да се процени дали некои ликови од цртаните филмови ги охрабруваат децата да бидат агресивни, без разлика колку убаво се претставени и обликувани. Географски карти, слики од природата, животни (на пр. Паун, лав, тигар, елен, слон, желка, петел, змеј), слики од цвеќиња, птици, среќни семејни фотографии се добри

Ставете мотиви во спалната соба кои ве опуштаат. Никогаш нема да погрешите ако објавите слики со детали за природата, цвеќиња, птици, овошја…

Докажани активатори на енергија

Кога посериозно ги сфаќате овие прашања за опремување и украсување на вашите sидови, и имате одредена цел што сакате да ја постигнете, тогаш можете да најдете и комбинации што ви одговараат, и дополнително да имате мотиви кои се докажани активатори на енергија во вселената.

Потоа можете намерно да поставите заштитни симболи: слики на лавови, тигри, богови, светци

За просперитет и долговечност, поставете слики од бамбус, бор, елен, желки.

Симболи за поттикнување на репутација се фениксот, пердувот од паун, петелот.

За напредување во кариерата, работа, просперитет и пари: графика со пари, слики од бамбус, шума, змеј, цветни мотиви со орхидеи, лилјани, слики од рибино училиште или водопад

За успех во љубовниот живот, наоѓање партнер, одржување на хармонична и долготрајна врска, слики од парови во прегратка, романтични аранжмани со рози, божури, орхидеи, слики што содржат пар, како на пр. пар риби, јаболко, неколку гулаби.

Затоа, изберете само она што е пријатно за вас и одговара на вашиот психолошки профил, без оглед колку е популарно или препорачано. Не претерувајте затоа што сè има своја мерка, а целта е рамнотежа во просторот. Ако некој ви даде предмет или слика што не ви се допаѓа, дајте си право да не ги ставате на вашите sидови затоа што некои енергетски записи можат да предизвикаат раздор во вас.

Активирање на одделни сектори

Општо за сегментите на исток каде владее елементот Дрво, многу зеленило, дрвја, цвеќиња, изгрејсонце, семејни фотографии треба да бидат претставени на сликите, затоа што така се охрабрува развојот и хармонијата во семејството.

3 АНТИЧКИ ПРАВИЛА НА ФЕНГ ШУИ ЗА ОДЛИЧНА СРЕА ВО ДОМОТ: Еве како да воспоставите пат до здравјето .

На западните и северозападните sидови, кои се движат кон креативноста и пријателството, можат да бидат поставени мотиви на кои се претставени езерото, есента, полињата со пченица, слики од небото со облаци.

На северот, кој е одговорен за развојот на кариерата, најдобри прикази се морето, водопади, фонтани, потоа зимски пејзажи, темни бои со форми.

Југозападниот сектор што ги симболизира врските може да биде збогатен со романтични фотографии, мотиви во кои доминира женскиот принцип, слики на парови во прегратка, мотиви на цветни градини, слики во пастелни нијанси и бои на земја.

И северозападот, кој го карактеризира елементот на Земјата, може да се охрабри со слики на планината, може да се стави мапа на светот, фотографии на светци и богови кои ве поттикнуваат на размислување, до внатрешниот развој и духовноста.

Југот е поврзан со елементот оган и претставува сектор на репутација и чест, па затоа е најдобро да се опреми со слики на огнени бои, кои се жолта, портокалова, црвена. Мотивите можат да бидат летни предели со многу сонце и светлина, слики од пауни или петли…

Бидете креативни и ослободете енергија од вашите sидови, играјте!

error: Content is protected !!