Филмот „Тома“ достигна половина милион гледачи за три недели

Слични

Интересни факти за Никола Тесла за кои можеби не сте знаеле

Интересни факти за Никола Тесла за кои можеби не...

Како дојде до 8-часовно работно време?

Како дојде до 8-часовно работно време? Осумчасовниот модел на работа...

Дали Третата светска војна е духовна војна?

Дали Третата светска војна е духовна војна? Не се потребни...

ОБИЧЕН ЧОВЕК

Ветрови, ме грабнавте кога душата ја пратив на чистење, срцето на...

Сподели

Филмот „Тома“ достигна половина милион гледачи за три недели.

По само три недели прикажување, филмот „Том“, во режија на Драган Бјелогрлиќ, ги сруши сите рекорди, со 500 000 гледачи.

Покрај овој успех, „Тома“ го презеде и водството во однос на гледаноста во првата недела од прикажувањата, со повеќе од 100 000 гледачи, исто како и посетеноста во еден ден (2 октомври) со 35 000 гледачи.

Во исто време, песната „Полноќ“, која специјално за овој филм ја компонираше продуцентот и композитор Жељко Јоксимовиќ, стана голем хит со 3,5 милиони прегледи на каналот Youtube.

Биографското достигнување со Милан Мариќ во улогата на Тома предизвика голема популарност и уште поголем порој на емоции кај секој гледач. Филмот „Тома“ ги следи личните подеми и падови на еден од најголемите пејачи, боеми и уметници во поранешна Југославија, чиј бурен живот богато го прикажаа актерите Тамара Драгичевиќ, Петар Бенчина, Паулина Манов, Андрија Кузмановиќ, Сања Марковиќ, Милена Радуловиќ, Милан Колак, Мирјана Карановиќ и Слободан Бода Нинковиќ.

error: Content is protected !!