Грешки на мажите поради кои жената изневерува

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Грешки на мажите поради кои жената изневерува.

Мажите не се свесни каде и како грешат.

Ова се трите работи кои ѝ се неопходни на една жена. Кога ќе остане без нив, таа бара друг маж кој ќе ѝ го дозволи тоа.

1. Заштита

Ова не значи само заштита од хулиганите. Сега не се 90-тите години, а вакво херојство, практично, не мора да се покажува. Денес треба да ја заштитите сопругата од безопасни, но не помалку деструктивни работи.

На пример, да ја заштитите од гневот на свекрвата ако живеете со вашата мајка. Ова е многу важно, иако не е очигледно.

Морате да бидете подготвени да ја заштитите од лошиот шеф со тоа што ќе ја поддржите и ќе ѝ дадете можност да најде подобро место. Обезбедете ѝ материјална сигурност.

Машката грижа се однесува на тоа да се заштити жената од сè од што таа се плаши и од она со кое не може да се справи сама. Основната машка улога е да ѝ обезбеди мир и сигурност на жените.

Ако не можете да ѝ го дадете тоа, не навредувајте се од предавството. Запомнете: ако не сте биле таму кога ѝ била потребна заштита, сте направиле чекор назад.

2. Помош

Ова е најочигледната манифестација на љубовта. Одбивајќи да ѝ помогнете на сопругата, вие ѝ велите: „не те сакам!“ Па што можете да очекувате од неа? Треба да ѝ помогнете на сопругата, дури и ако работата не е многу „машка“. Ако видите дека не може да се справи со работата, помогнете ѝ.

Помогнете кога е уморна поради бебето. Помогнете ѝ кога оди на шопинг.

Помогнете ѝ ако видите дека има блокада на работа. Подгответе ѝ вечера. Кога е во неволја, најдете ја.

3. Сексуални емоции

И на жените им треба секс. Но, само малку поинаку од мажите.

Поради ова, всушност, се јавуваат најмногу недоразбирања и предавства.

Во сексот потребни се и емоции, а не само квантитетот и квалитетот на движењето. Ако сè беше во движење, на жената немаше да ѝ е потребен маж, туку вибратор.

Жената сака нежност, страст, желба, нешто ново. Жените не се единствените кои читаат „како сексуално да го задоволите и да го задржите сопругот“. По 5—7 години брак би било убаво мажот да поработи малку на новитетите во сексот.

Ако не ѝ го дадете тоа што ѝ треба, жената ќе ја бара среќата на друго место.

error: Content is protected !!