Храна што е исклучително лоша за кучињата, а ние никогаш не би се сетиле

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Храна што е исклучително лоша за кучињата, а ние никогаш не би се сетиле.

Многу човечка храна е лоша за кучињата.

Сопствениците на кучиња сакаат да вклучуваат домашни миленици во сите секојдневни активности, а тоа се често оброци, иако знаеме дека одредена храна од луѓето може да биде лоша за кучињата.

Многу храна од нашите кучиња не може да се јаде, како што се чоколадо или кромид, и тука се вклучени разни овошја.

Овошје кое кучето не смее да го јаде

Едно од плодовите што кучињата треба да избегнуваат да го јадат е грозјето. Иако грозјето е мало, може многу брзо да предизвика неповратно оштетување и откажување на бубрезите кај кучињата и е крајно токсично за кученцата.

Кучињата исто така треба да избегнуваат авокадо. Авокадото содржи магдонос, за кој е познато дека предизвикува варење кај нашите миленици. Покрај тоа, цреши не треба да се даваат на кучиња. Тие имаат цијанид во растението, што може да го наруши кучешкиот пренос на клеточен кислород.

Експертите велат дека треба да се обрне внимание на симптомите на проширени зеници, отежнато дишење и црвени непца.

Иако сакаме да ги вклучиме во нашите оброци, особено кога тие ќе ни дадат изглед што вели така, тоа во никој случај не е добро за кучето, затоа сепак треба да се спротивставиме заради здравјето на миленичето.

error: Content is protected !!