И мажите се пребирливи – 8 критериуми што ги очекуваат од жена пред брак

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

И мажите се пребирливи – 8 критериуми што ги очекуваат од жена пред брак.

Многу жени мислат дека мажите не обрнуваат внимание на деталите, но тие дефинитивно ја тестираат својата жена пред да се венчаат.

Ако вашиот маж се уште не е подготвен за брак или дури и не зборува за тоа, шансите се дека тој се уште ве тестира или се уште не е сигурен дали ги исполнувате неговите критериуми.

Еве неколку работи на кои треба да внимавате:

1. Ниво на зрелост

Пред мажот да одлучи да се ожени, сака да биде сигурен дека ја донесува вистинската одлука.

Тој сака да биде сигурен дека овој брак ќе биде добра работа, а не обичен каприц и последица на непромислена одлука.

2. Грижа

На мажите по природа им е потребна жена која ќе се грижи за нив. И не треба да се мие, чисти, готви … туку да биде со него кога му е тешко, кога не се чувствува добро и кога му треба внимание.

Грижата е нешто што најмногу ги привлекува кон спротивниот пол.

3. Без монотонија

За мажите бракот е синоним за здодевен живот, без забава и новина. Ако мажот веќе се согласи на брак, сака да знае дека нема да му биде здодевно. Ако тој се уште не е подготвен за брак, шансите се дека тој се уште не е сигурен за ова.

4. Време за себе

Мажот сака да знае дека нема да биде роб во својата куќа. Тој сака да се осигура дека неговиот животен сопатник ќе му овозможи да има време за себе и да има право на своите хоби.

5. Благодарност

Многу е важно мажот да знае дека може да ја израдува својата придружничка.

Тој сака да знае дека може целосно да ги задоволи потребите и желбите на неговата сопруга, и затоа сака да добие повратни информации од неа. Сака да и изрази благодарност, сака да разбере дека неговиот труд е препознаен.

Така, девојки не брзајте со вашите мажи, не притискајте ги, инаку брзањето само ќе уништи се.

error: Content is protected !!