ОБИЧНИ ЛУЃЕ:

Шампионот Емил Цветанов – ни ја најавува наjголемата XCO MTB UCI 1 велосипедска трка во Македонија

Низ годините во Куманово преку основоположникот на велосипедизмот Емил...

Игор Горко — инструкторот за козметикологија и фотографирање, ни упатува многу убава порака: „Пулете си ја својата работа и поарно ќе ви е“.

Ви го пренесуваме најкусото и наједноставното интервју што може да се прочита.

Имавме чест да поразговараме со битолчанецот Игор Горко — инструктор за козметикологија и фотографирање.

Игор Горко е една, навидум, едноставна личност, но со посебни способности, вештини, таленти и желби. Тој е човек што сака големи и тешки предизвици. Со еден збор чудак, чудо од човек. Имавме можност да го запознаеме подобро и од малку поинаков агол.

Уживајте во интервјуто со стилистот и фотограф, Игор Горко!

 

FLIP: Како би се опишале самите себе со еден збор? Зошто се одлучивте за овој опис?

ИГ: Чудак. Јас сум човек што сака големи, тешки предизвици. Никогаш не ме привлекувале едноставните работи.

 

FLIP: Која е Вашата прва љубов? За што се интересиравте во раниот детски период?

ИГ: Мојата прва и најголема љубов е фотографијата.

 

FLIP: Кога и како се роди љубовта кон фотографијата?

ИГ: Уште како дете му го крадев фотоапаратот на дедо ми. Почнав да пројавувам поголем интерес за фотографијата и да се занимавам со фотографија аматерски, од 12-годишна возраст. Подоцна студирав 5 години на Институтот за фотографија — Њујорк. Сфатив дека фотографијата ми е неизбежност, потреба зашто заклучив дека не сум задоволен од другите „професионалци“ во оваа област.

 

FLIP: Дали, освен со фотографија, се занимавате и со нешто друго?

ИГ: Да. Се занимавам и со шминкање. Фотографијата и шминкањето се две неразделни професии кои меѓусебно се надополнуваат една со друга.

 

FLIP: Имате Ваша агенција за мода. Кажете ни нешто повеќе за неа.

ИГ: Да. Постои Модната агенција Горко. Таа се случи од потреба, а се отвори во соработка со Модел-менаџмент Милано.

 

FLIP: Што Ве исполнува повеќе: фотографирањето или шминкањето?

ИГ: Како што спомнав претходно, фотографирањето е мојата прва љубов. Шминкањето, исто така, е дел од мојот живот. Во двете дејности сум онаа вистинската личност.

 

FLIP: Како да свртиме кон подобро?

ИГ:  Пулете си ја својата работа. Ако си ја пулиме сопствената работа, поарно ќе ни е.

Фотогалеријата од неговата работа е дадена подолу:

 

Latest

10 години ALLWeb – во ново руво и нови искуства на дигиталната сцена

Изминативе години покажаа дека технологијата и дигитализацијата се сојузници...

АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР: УПОРНИОТ АВСТРИСКИ МУСКУЛЕСТ ЧОВЕК КОЈ СТАНА СИНОНИМ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ СОН

Сите го знаеме како Терминаторот, гувернерот на Калифорнија и...

Newsletter

spot_img

Don't miss

10 години ALLWeb – во ново руво и нови искуства на дигиталната сцена

Изминативе години покажаа дека технологијата и дигитализацијата се сојузници...

АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР: УПОРНИОТ АВСТРИСКИ МУСКУЛЕСТ ЧОВЕК КОЈ СТАНА СИНОНИМ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ СОН

Сите го знаеме како Терминаторот, гувернерот на Калифорнија и...

Уметничкиот центар ПОЛИФОНИЈА со несекојдневна програма во рамки на Скопско Лето.

21ви Јули со почеток во 21 часот "Македонски шлагери, стари...
Mime
Mime
Миме Тасеска-Китановска е родена на 3.12.1983 г. во Битола. Дипломира во 2006 г. на УКЛО, на Педагошкиот факултет во Битола и се стекна со звањето дипломиран учител. Во 2008 г. на истиот факултет ја заврши обуката за Перманентно образование на наставни кадри во основно училиште со предметна специјалност информатика, а во 2012 г. магистрира и го доби звањето магистер по Педагогија во областа на методиките (наслов на магистерскиот труд: „Правописните грешки во писменото изразување кај учениците од I и II циклус од основното образование“). Во 2017 г. дипломира на Педагошкиот факултет во Битола и се стекна со звањето дипломиран професор по Македонски јазик и книжевност. Во 2019 г. докторира на УКИМ, на Филолошкиот факултет во Скопје, на студиската програма Македонистика, потпрограма Македонски јазик и лингвистика и ја доби титулата доктор по хуманистички науки од областа на македонистиката (наслов на докторската дисертација: „Правописот на македонскиот јазик во наставната практика“). Има работено како одделенски наставник во ОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Битола (учебна 2012 – 2013 г.) и во ОУ „Александар Турунџев“ – Кукуречани (учебна 2014 – 2015 г.). Во периодот од 2014 до 2016 г. ги уредува катчето за лектира и јазичното катче во списанието „Развигор“. Посетува семинари и учествува на меѓународни конференции со свои стручни и научни трудови. Од 2020 г. е овластен лектор по македонски јазик.
spot_imgspot_img

10 години ALLWeb – во ново руво и нови искуства на дигиталната сцена

Изминативе години покажаа дека технологијата и дигитализацијата се сојузници кои го олеснуваат животот и особено работата. Бизнис трансофмацијата се забрза, предизвикувајќи големи промени во...

АРНОЛД ШВАРЦЕНЕГЕР: УПОРНИОТ АВСТРИСКИ МУСКУЛЕСТ ЧОВЕК КОЈ СТАНА СИНОНИМ ЗА АМЕРИКАНСКИОТ СОН

Сите го знаеме како Терминаторот, гувернерот на Калифорнија и седумкратниот освојувач на најголемата титула во бодибилдинг, Мистер Олимпија. Сепак, дали знаевте дека Арнолд Шварценегер стана...

ИСКРЕНО СО: Симона Николова – за дискриминацијата, менталитетот и патот до успехот за кој сонува и го остварува

FLIP: Како си?! Симона Н.: Здраво пред сè. Јас сум одлично, благодарам. Чест ми е и задоволство што повторно одговарам на ваши прашања. Не ѝ...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!