Искрената прегратка вреди повеќе од секој подарок

Слични

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво сексуално

4 можни причини зошто вашиот сопруг ве допира исклучиво...

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година

5 трендови за состаноци кои доаѓаат во 2022 година. Ви...

Терапија за парови – дали ви е потребна?

Терапија за парови - дали ви е потребна? Терапијата за...

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски

Топ 5 пребарувања на Google за секс и врски. Тоа...

Сподели

Искрената прегратка вреди повеќе од секој подарок.

Искрената прегратка ја загрева душата, длабоко го храни нашето срце, го штити, нe тера да трепериме, ја прави кожата чувствителна, го топли домот. Факт е дека прифаќањето на луѓето што ги сакаме прави да се чувствуваат посебно, уникатно и среќно.

Топлината на прегратката ги гради патеките, не тера да се фрлиме и да размислуваме за тишина. Благодарение на овие гестови на наклоност, имаме можност да се потсетиме на онаа што не теши, да го имаме на ум дури и ако не сме свесни за тоа, и да се насмееме иако немаме причина за тоа.

Прегратките не решаваат ништо, но помагаат во справувањето со неволјите, спречуваат да не совладаат, да ја скршат нашата одбрана и да ни ја уништат безбедноста.

Прегратките се начин да им кажеме на нашите најблиски дека ги сакаме без да кажеме ниту еден збор.

Способноста да се потопите во пријатното сеќавање на прегратката значи да се ослободите од нашите чувства и да им дозволите да ја загреат нашата кожа.

Прегратките се плод на искрена наклонетост, соучество во кое секој го покажува своето вистинско јас.

Со прегратка давате и примате енергија што негува емоционална благосостојба. Создадени сме за да чувствуваме контакт, да бидеме допрени и да ги пренесуваме емоциите преку допир.

Поради оваа причина, важно е да се поттикне тоа чувство; благодарение на допирот, можеме да ги зајакнеме врските, да обезбедиме удобност и да ги зајакнеме парчињата што може да се скршат поради животните тешкотии.

Љубовта не тера да растеме, таа ги означува нашите најинтимни емоции и мисли. Поради оваа причина, прегратките, израз на љубовта,  ни овозможуваат да ги следиме оние што ги сакаме секогаш кога ни се потребни.

Затоа, вреди да се дадат милион прегратки кои се извор на утеха кога неволјите го попречуваат нашето патување и надежта почнува да се ниша.

Факт е дека прегратките стануваат верна светлина што го води нашето патување и внимава на нашите соништа кога сонцето и телото треба да се одморат. Прегратките стануваат скромни кога нашите успеси стануваат преголеми, не прават да растеме и да бидеме подобри.

Прегратките стануваат мерка, сигурност и претпазливост, генијалност, внатрешен мир, сила и рамнотежа.

Ова е можно затоа што прегратката е како еликсир против секое зло.

Многу пати сме далеку од луѓето за кои се грижиме и, според тоа, не сме во состојба физички да ги гушкаме онака како што би сакале. Сепак, постојат психолошки прегратки, искрени и исто толку валидни како оние на кожата.

Психолошката прегратка е вид на прегратка што не може да се даде физички, но сепак успева да помине илјадници километри додека лета, совладува пречки или едноставна телефонска бариера при повик.

Што мислите?

Се гушкаме секој ден со нашите постапки, зборови, грижи и внимание. Прегратката станува најуниверзален доказ за наклонетост што постои бидејќи ни овозможува да им пренесеме поддршка и љубов на нашите сакани.

Кога прегратката е психолошка, т.е. кога доаѓа од длабочините на нашата душа и нашите намери, успева да обезбеди љубов колку и физичка прегратка. Прегратките што навистина вредат се оние кои стануваат психолошки, емоционални, што не тераат да ги затвориме очите и да се посветиме на мислите.

Конечно, искрените прегратки се оние што го хранат нашето битие, нашата суштина.

error: Content is protected !!