ИТАЛИЈАНСКА КАЈГАНА : Вкусна медитеранска вечера (РЕЦЕПТ)

Слични

Сочна торта со круша, неодолива за празниците (РЕЦЕПТ)

Сочна торта со круша, неодолива за празниците (РЕЦЕПТ). Правете торти...

5 совети на готвачи со Мишелин ѕвезда за новогодишната вечера

5 совети на готвачи со Мишелин ѕвезда за новогодишната...

Лиснато тесто со јаболка и цимет

Лиснато тесто со јаболка и цимет. Можете ли да ги...

Колач со ѓумбир и глазура од крем сирење

Колач со ѓумбир и глазура од крем сирење. Речиси и...

Пилешко и зеленчук во бои на виножитото

Пилешко и зеленчук во бои на виножитото. Иако малкумина од...

Сподели

ИТАЛИЈАНСКА КАЈГАНА : Вкусна медитеранска вечера (РЕЦЕПТ).

Комбинацијата на медитерански зачини ќе ја направи оваа кајгана особено вкусна.

Италијанската кајгана е идеална вечера за топлите денови. Колку повеќе зачини додавате, јадењето ќе биде повкусно.

Состојки:

  • 3 јајца
  • Лажица маслиново масло
  • Домат  (количина по вкус)
  • Нотка кафеав шеќер
  • Јогурт
  • 2 чешниња сецкан лук
  • Половина главица кромид
  • Црвена пиперка

Зачини: магдонос, рузмарин, оригано

Подготовка:

Загрејте го маслиновото масло во тава, а потоа додадете ситно исечен кромид и црвен пипер. Нека врие додека зеленчукот не омекне. Мешајте ги доматите и кафеавиот шеќер и варете додека не испари течноста.

Со подготвена дрвена лажица направете три дупки во подготвената смеса и скршете ги јајцата во нив и посипете со магдонос. Покријте ја тавата и варете ја вечерата на тивок оган додека јајцата не се пржат доволно.

Во длабок сад измешајте го јогуртот со лукот и зачините и послужете како сос со јајцата.

italijanska-kajgana

Уживајте!

error: Content is protected !!