Јапонски тест за личноста кој открива голема вистина

Слични

6 совети како да станете утрински тип (дури и во зима)

6 совети како да станете утрински тип (дури и...

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова година

Три вештини кои треба да ги совладате пред Нова...

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе?

Како да се заштитите од навредите на другите луѓе? Како...

5 причини за емоционални испади

5 причини за емоционални испади. Повеќето луѓе, вклучувајќи ја и...

Сподели

Јапонскиот тест ги открива длабоките тајни на вашата потсвест – ќе научите нешто што не сте го знаеле за вашата личност!

Замислете според упатствата и вклучете ја имагинацијата, одговорете спонтано, запишете го првото нешто што ќе ви падне на ум и конечно прочитајте што вели секој ваш избор на ова замислено патување за вас. Потсвеста е чудесна работа, но недоволно истражена. Психолошки тестови како овој, ни помагаат да дознаеме повеќе за нас самите.

– Замислете да шетате во шума со личност по ваш избор. Која е таа личност со која се дружите?

– По некое време запознавте животно. Кое животно е тоа? Каква врска имате со неа?

– Продолжувате да шетате низ шумата, сè подлабоко навлегувате во неа. Доаѓате до расчистување и таму е напуштен лавиринт. Која е големината? Колку се високи ѕидовите на лавиринтот?

– Одлучувате да влезете во лавиринтот, но лицето што е со вас ве советува да не влегувате. Сепак, влегувате сами. Во центарот на лавиринтот наоѓате чаша. Од кој материјал е направен? Што ќе правиш со неа?

– Конечно поминувате низ лавиринтот и стигнувате до излезот.

Која од овие изјави најдобро го опишува вашето искуство на одење низ лавиринт?

1. Ова беше многу лесно. Брзо најдов излез.

2. Ми требаше време да го пребродам тоа, но не беше страшно.

3. Се изгубив и за момент помислив дека никогаш нема да излезам.

4. Лицето со кое шетавме го најде и ми го покажа патот. Инаку можеби сè уште сум внатре.

Дали ги запишавте сите ваши одговори? Одлично! Прочитајте сега што тие значат.

Личноста со која шетате низ шумата е најважната личност во вашиот живот.

Големината на животното со кое се соочувате ја претставува вашата перцепција за големината на проблемите со кои се соочувате во животот. И, начинот на кој ја третирате зборува за тоа како ги третирате животните проблеми. Бевте пасивни или избравте да се борите со животното?

Намотките и ликвидационите патеки во лавиринтот го претставуваат патот што ќе го изберете за себе во животот. Кога сме тинејџери, најлесно ни е да се чувствуваме изгубени и збунети – сите тие ќорсокаци и погрешни пресврти. Вашето искуство со лавиринтот зборува за начинот на кој ги паметите годините што ве одведоа во зрелоста.

Висината на лавиринтните ,односно sидови зборува за висината на вашата амбиција да се справите со предизвиците со кои се соочувате. Низок ѕид сведочи за вашата отворена личност. Луѓето се добредојдени на вашето место во текот на целиот ден. Високите камени sидови зборуваат за затворена личност. Сакате да бидете сами и не сакате вашите гости да доаѓаат ненајавени.

Трајноста на материјалот од кој е изработена чашата ја претставува вашата перцепција за издржливоста на односот со личноста со која сте дошле во шумата. Ако чашата е пластична, вашата врска трае кратко. Ако стаклото е направено од метал, вашата врска е трајна и може да се потпрете на таа личност. Чаша чаша зборува за кревкоста на вашата врска.

Она што го сторивте со стаклото, го претставува вашиот став кон личноста со која ја започнавте прошетката. Ако ја оставите, се чувствувате далеку од таа личност. Ако го донесовте, сакате да бидете блиски со таа личност.

Ваш избор за тоа како излеговте од лавиринтот:

1. „Ова беше многу лесно. Брзо најдов излез “.

Иако многу луѓе ги гледаат своите тинејџерски години како период на стрес и конфузија, тоа беше забавно за вас. Не ви пречеше потрагата по душа ниту ве оптеретуваше притисокот од врсниците. Беше многу забавно за вас. Тоа, сепак, може да значи дека тестот за реалниот живот е пред вас.

2. „Ми требаше време да го пребродам тоа, но не беше страшно“.

Деновите на училиште не беа лесни за вас. Како и повеќето млади луѓе, веројатно сте поминале многу ноќи грижејќи се за љубовта, пријателството и иднината. Тоа искуство ви помогна да станете личноста која сте денес, а лекциите што ги научивте ви помагаат во тешки времиња.

3. „Се изгубив и за момент помислив дека никогаш нема да излезам“.

Иако сите имаа тешка година кога растеа, вашите животни грижи ги доведовте до крајност. Постојано се двоумевте за проблемот и се мачевте со сомнежи. Тоа веројатно му даде линија на сериозност и длабочина на вашиот карактер. Сега е време да се опуштите и да уживате во животот. Ти го заслужи тоа.

4. „Лицето со кое се дружев ме најде и ми го покажа патот. Во спротивно, можеби сè уште сум внатре “.

Причината за задоволство во сегашниот живот лежи во пријателите што сте ги стекнале и односите што сте ги формирале во младоста. Како и сите, и вие имавте грижи, но секогаш имаше некој за вас, кому можевте да му се обратите кога ви беше тешко. Бидете благодарни за среќата што сте ја имале досега. Сега е вашиот ред да ја вратите услугата и да им помогнете на другите на кои им е потребна.

error: Content is protected !!