Како бебето Ви Вели „Те Сакам“ На Свој Начин

Слични

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се жали?

Како да престанете да бидете сопруга која постојано се...

Како и кога бебето почнува да го препознава своето име?

Како и кога бебето почнува да го препознава своето...

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето куче

3 лесни начини за подобрување на исхраната на вашето...

Сподели

Крикот и плачот не се најтоплите начини да се искаже љубов, но вашето бебе го прави токму тоа – затоа што чувствува дека го сакате без оглед на се.

Но,  „Те сакам“ бебето го зборува многу подобро откако сте отсутни неколку часа или дури неколку минути. Изразот на радоста на неговото лице со скокање и весели извици не само што е сладок, туку и знак на длабока поврзаност.

Покажувајќи возбуда дека сте се вратиле, бебето ви покажува колку ве сака. Но, од истата причина, децата можат да се вознемират при напуштање на возраст од една до три години.

childhood baby

Бебето ве опсипува со бројни бакнежи

Околу првата година, детето може да започне да ве бакнува, затоа очекувајте многу влажни и несмасни бакнежи. Вашето бебе ве гледало како ја покажувате својата нежност. Бидејќи учи од физички допир, сака да го стори истото и со вас.

Рацете во воздух затоа што ме сакаш

Кратките насмевки кај новороденчињата значат дека инстинктивно се врзуваат со своите родители, покажува истражувањето. Покрај тоа, по шест месеци, бебето ќе започне да ги крева рацете, барајќи од вас да го кренете во рацете затоа што тоа го сака тоа. На овој начин тоа со движењата на телото ќе покаже колку веќе ви верува и колку ве сака.

Тие учат како изгледа безбедноста

Од раѓање, детето може да го препознае мајчиното лице, глас и мирис. Звуците и мирисите на кои им верува ги поврзува со она што го гледа. Затоа тоа го проучува вашето лице затоа што сака да го запомни, па затоа се обидува да научи како изгледа безбедноста и љубовта.

error: Content is protected !!